«Μουντιάλ συλλόγων με 32 ομάδες μέσα στον Ιούνιο»

Ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο, επανέλαβε τη βούλησή του για διεξαγωγή Μουντιάλ με 48 ομάδες, σε συνέντευξη που παραχώρησε και δημοσιεύει η ιταλική αθλητική εφημερίδα «Gazzetta Dello Sport».

«Ναι θέλω Μουντιάλ με 48 ομάδες: 16 ομάδες απευθείας και άλλες 32 σε αγώνες πλέι-οφ μία εβδομάδα πριν από την έναρξη της διοργάνωσης. Σε ένα παιχνίδι όλα μπορούν να συμβούν. Αν οι μεγάλοι κινδυνεύουν θα είναι γιατί δεν θα άξιζαν», είπε.

Ο Τζάνι Ινφαντίνο μίλησε ακόμα για την δημιουργία ενός νέου Μουντιάλ συλλόγων, τις αλλαγές στην κατάταξη της FIFA, μέχρι την επανάσταση του ριπλέι («στόχος είναι η Ρωσία το 2018»), που πάντως δημιούργησε πολλές αμφιβολίες μετά το φιλικό μεταξύ της Ιταλίας και της Γερμανίας.

«Σήμερα είναι μια περίπλοκη φόρμουλα, λίγο εθιστική. Θέλουμε να το οργανώσουμε καλοκαίρι, από τις 10 έως τις 30 Ιουνίου, με τις 32 καλύτερες ομάδες στον κόσμο», είπε μιλώντας για το νέο Μουντιάλ συλλόγων που οραματίζεται.

Ο Ινφαντίνο εξηγεί ότι στο νέο έργο εργάζονται ήδη Μπόμπαν και Φαν Μπάστεν. «Καλύτερα μία κουραστική περιοδεία, αεροπορικά ταξίδια, αλλαγές ώρας ή ένα μόνο τουρνουά με τους ισχυρότερους συλλόγους; Όλα εξαρτώνται από την υγεία των παικτών, που μετά θα πρέπει να ξεκουραστούν, αλλά εμείς θα βρούμε τον σωστό τρόπο», είπε ο Ινφαντίνο επιβεβαιώνοντας ότι ο ίδιος ζήτησε από Μαραντόνα και Φίγκο να εργαστούν στη FIFA.