Οι Κροάτες «δικαίωσαν» τον Τούντορ!

Όταν ήταν στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ, ο Ίγκορ Τούντορ το είχε πει. Και στην Κροατία υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στο ποδόσφαιρο. Εκεί δεν υπάρχει Ολυμπιακός, αλλά Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η οποία ελέγχει τα πάντα και φυσικά την τοπική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Όπως αναφέρει λοιπόν σήμερα ο Τύπος της Κροατίας, ο βασικός λόγος των επεισοδίων χθες στο παιχνίδι με την Τσεχία ήταν τα εγχώρια προβλήματα στο ποδόσφαιρο, καθώς οι οπαδοί των ομάδων πλην της Ντιναμό θεωρούν πως με αυτό τον τρόπο θα αναγκάσουν την τωρινή διοίκηση της ομοσπονδίας της χώρας να παραιτηθεί.

Στο στόχαστρό τους βρίσκονται ο αντιπρόεδρος, Ζντράφκο Μάμιτς, που κατηγορείται για οικονομικά σκάνδαλα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ, όπου ήταν εκτελεστικός διευθυντής, αλλά και στον Νταμίρ Βρμπάνοβιτς (εκτελεστικός διευθυντής της ομοσπονδίας) που θεωρείται συνεργός του Μάμιτς στην υπόθεση της Ντιναμό

Πέρσι, που η υπόθεση «έτρεχε» στη δικαιοσύνη, υπήρχαν υποψίες ότι ο Μάμιτς επηρέαζε τους μάρτυρες και τελικά απαγορεύθηκε και στους δύο από τις Αρχές να εμπλέκονται με τα διοικητικά της Ντιναμό, όχι όμως και με αυτά της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Κροατίας, όπου συνεχίζουν κανονικά.

Πρόεδρος της Ομοσπονδίας είναι ο μεγάλος αστέρας του παρελθόντος, Νταβόρ Σούκερ, ο οποίος όμως θεωτείται υποχείριο των Μάμιτς και Βρμπάνοβιτς.