“Οι μεταγραφές μας δεν είναι 1ης διαλογής”

31

Ποιος Έλληνας προπονητής θα μπορούσε να κάνει μία τέτοια δήλωση; Ποιος Έλληνας προπονητής θα παραδέχονταν δημόσια ότι οι παίκτες, που πήρε η ομάδα του δεν είναι οι καλύτεροι, που θα μπορούσε να πάρει;

Συνέβη στη Γερμανία και “δράστης” είναι ο προπονητής της Χέρτα, ο Ολλανδός Γιος Λουχουκάι.

“Τα νέα αποκτήματα είναι καλά για μας, αλλά δεν είναι 1ης διαλογής. Θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς” είπε ο προπονητής της Χέρτα.

Η ομάδα του Βερολίνου απέκτησε αυτό το καλοκαίρι τον Βαλεντίν Στόκερ από την Βασιλεία, τον Τζον Χέιτινγκα από τη Φούλαμ, τον Γιένς Χέγκελερ από την Λεβερκούζεν, τον Μάρβιν Πλάτενχαρντ από την Νυρεμβέργη, τον Ζούλιαν Σίμπερ από την Ντόρτμουντ, τον Γκένκι Χαραγκούτσι από την Ουράβα Ιαπωνίας και τον Ρόι Μπέρενς από την Αλκμάαρ, συμπαίκτη του Μάρτενς μέχρι τον Ιανουάριο.

“Αποκτήσαμε παίκτες, για τους οποίους υπάρχει η πίστη ότι θα μας βοηθήσουν. Αλλά δεν πήραμε παίκτες, που κοστίζουν 10 εκατομμύρια ευρώ κι έχουν το ανάλογο κασέ. Οι παίκτες 1ης διαλογής είναι αυτοί που παίζουν στις πρώτες πέντε ομάδες της Μπουντεσλίγκα και παίζουν συχνά στο Τσάμπιονς Λιγκ”, είπε ο Λουχουκάι, κι όταν ρωτήθηκε για τον Ελβετό Στόκερ, που έχει 19 συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ και αγοράστηκε με 3 εκατομμύρια, δεν άλλαξε γνώμη.

“Ούτε αυτός είναι 1ης διαλογής. Δεν ήρθε από ομάδα της Μπουντεσλίγκα. Κι αυτός είναι 2ης διαλογής”, απάντησε.