Ομολογία για δωροδοκία στο Ισπανικό ποδόσφαιρο

Nέο σοκ στο ισπανικό πρωτάθλημα καθώς πρώην παράγοντας της Οσασούνα παραδέχθηκε ότι δωροδοκήθηκαν αντίπαλοι για να χάσουν και να σωθεί η ομάδα του.

Η περίφημη «υπόθεση Οσασούνα» εξακολουθεί να ερευνάται από τις αρμόδιες αρχές, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμα δικαστική απόφαση για τους εμπλεκόμενους σε όσα συνέβησαν στις τελευταίες αγωνιστικές της σεζόν 2013-14.

Σε εκείνη την περίπτωση, φαίνεται πως αποδεικνύεται πια ότι η Οσασούνα έκανε ό,τι μπορούσε (όχι μόνο εντός γηπέδων) για να μην υποβιβαστεί. Υπάρχουν απτές αποδείξεις και όχι μόνο ενδείξεις ότι ποδοσφαιριστές η οποία είχε ήδη «πέσει» στην δεύτερη κατηγορία, δωροδοκήθηκαν για να χάσουν στο παιχνίδι με την Οσασούνα.

Για τι ποσά επρόκειτο; Η Οσασούνα δεν μπορεί να δικαιολογήσει 2,4 εκατομμύρια ευρώ, που λείπουν από τα ταμεία της. Εκτιμάται ότι δόθηκαν σε παίκτες της Μπέτις, αλλά και της Εσπανιόλ για να χάσουν παιχνίδια υπέρ της. Όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές της Μπέτις, πήραν 250.000 ευρώ για να νικήσουν την Βαγιαδολίδ (όπως και έκαναν) και άλλες 450.000 ευρώ για να ηττηθούν από την Οσασούνα (όπως και συνέβη!).

Ο Άνχελ Βιζκάι, πρώην παράγοντας της Οσασούνα, καταθέτοντας στο δικαστήριο παραδέχθηκε ότι δόθηκαν χρήματα σε Μπέτις και Χετάφε, ώστε να χάσουν σε παιχνίδια που τους ενδιέφεραν.

Είπε, μάλιστα, ότι επειδή η Οσασούνα αντιμετώπιζε τότε οικονομικά προβλήματα, έλαβε τα χρήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τις δωροδοκίες από συγγενείς μελών του διοικητικού συμβουλίου.