Ο Άρνεσεν… σκίζει τον Μουρίνιο

243

Το όνομα του Ζοζέ Μουρίνιο για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «παίζει» εδώ και μήνες, χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί επίσημα από κάποια πλευρά, ότι ο Πορτογάλος θα αντικαταστήσει τον Λουίς Φαν Γκάαλ. Μία κίνηση που βρίσκει αντίθετο τον… Φρανκ Άρνεσεν!

Ο πρώην αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ και συνεργάτης του Μουρίνιο στην πρώτη θητεία του στην Τσέλσι, θεωρεί ότι Πορτογάλος θα… καταστρέψει την φιλοσοφία των «Μπέμπηδων».

Χαρακτηριστικά είπε σε βρετανική ιστοσελίδα: «Τι θα γίνει αν αντικαταστήσουν τον Φαν Γκάαλ με τον Μουρίνιο; Θα διαλυθεί η φιλοσοφία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δεν ξέρω. Ίσως είναι τόσο διψασμένοι για επιτυχία».

Ο Άρνεσεν θεωρεί ότι οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί ο Μουρίνιο προκαλούν περισσότερο κακό παρά καλό: «Ο Μουρίνιο είναι υπερβολικά απαιτητικός και μερικές φορές οι παίκτες δεν το αντέχουν. Έκανε μερικές δραστικές αλλαγές στην Τσέλσι κι αυτό είναι κάτι που του κόστισε».

Ο πρώην αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, πρόσθεσε ότι ο Φαν Γκάαλ αξίζει περισσότερο χρόνο στην Γιουνάιτεντ, ακόμη κι αν τελικά οι «Κόκκινοι Διάβολοι» μείνουν εκτός Champions League: «Ο Φαν Γκάαλ δεν θα αγοράσει μια ολόκληρη ομάδα με παίκτες, αλλά έχει κάνει εξαιρετική δουλειά με τα νεαρά παιδιά. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα πρέπει να του δώσει τουλάχιστον ακόμη έναν χρόνο».