Ο “Λέβα” σεφτέ, η Μπάγερν “ψυχικό”

19

Η Μπάγερν Μονάχου έχει τους περισσότερους οπαδούς, αλλά και τους περισσότερους εχθρούς στη Γερμανία, κάτι φυσιολογικό, είναι άλλωστε η μεγαλύτερη ομάδα τις τελευταίες δεκαετίες.

Παρά το ότι είναι μισητή για πολλούς, όποτε της δίδεται η δυνατότητα, βοηθάει ομάδες, που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Παλιότερα, είχε δώσει δάνειο στην Ντόρτμουντ, όταν αντιμετώπιζε τον κίνδυνο της χρεωκοπίας, γιατί οι Βαυαροί θέλουν ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα δεν μπορεί να υπάρχει με Πλατανιάδες κι άλλα χωριά, αλλά με ομάδες με δυνατά brand name.

Σ΄ αυτό το πλαίσιο, προφανώς, η Μπάγερν σηκώθηκε και πήγε σήμερα στο Ντούισμπουργκ, για να παίξει ένα φιλικό με την τοπική ομάδα. Η Ντούισμπουργκ είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Μπουντεσλίγκα, μια από τις παραδοσιακές δυνάμεις του γερμανικού ποδοσφαίρου, που τα τελευταία 2-3 χρόνια αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα.

Στην Γ΄ Εθνική έπεσε γιατί κόπησε στην επιτροπή αδειοδότησης, ενώ φέτος σώθηκε την τελευταία στιγμή από την πτώχευση.

Η Μπάγερν πήγε να παίξει φιλικό στο Ντούισμπουργκ, προκειμένου να την βοηθήσει οικονομικά. Όλες οι εισπράξεις από τα 24.126 εισιτήρια που κόπηκαν, πήγαν στο ταμείο των γηπεδούχων και τους έδωσαν μια οικονομική ανάσα.

“Ευχαριστούμε την Μπάγερν, γι΄ αυτό που έκανε” σχολίασε ο Ίβο Γκρλιτς, ο Βόσνιος τεχνικός διευθυντής της Ντούισμπουργκ.

Στο παιχνίδι που έγινε και έληξε 1-1, αγωνίστηκε και ο Λεβαντόφσκι, ο ο οποίος πέτυχε το πρώτο του γκολ με την φανέλα της Μπάγερν.

Δείτε φάσεις από το παιχνίδι…