Ο Μακ τσάμπα, οι άλλοι πληρώνουν!

Που να ήξερε τι θα γλίτωνε ο Μακ όταν αποφάσιζε να αφήσει την Γερμανία και να έρθει στην Ελλάδα!

Ο Σλοβάκος έπαιζε μέχρι πέρσι στη Νυρεμβέργη, η οποία βρήκε έναν πρωτότυπο τρόπο να… καψωνάρει τους παίκτες της, αφού έχασαν νωρίς – νωρίς το τρένο της ανόδους και θα παίξουν και του χρόνου στην Β΄ Εθνική.

Στην Γερμανία οι ομάδες ταξιδεύουν συνήθως με λεωφορείο, καθώς τις περισσότερες φορές το ταξίδι είναι άνετο και όχι ιδιαίτερα μεγάλο, αλλά οι ομάδες ππου εδρεύουν στον Βορρά ή στον Νότο χρησιμοποιούν περισσότερες φορές αεροπλάνο.

Η Νυρεμβέργη πήρε την απόφαση να ταξιδέψει η ομάδα με λεωφορείο για το παιχνίδι της Παρασκευής με τον Ζανκτ Πάουλι στο Αμβούργο. Έτσι, οι παίκτες θα έπρεπε να διανύσουν μια απόσταση 650 χιλιομέτρων εις διπλούν!

Η απόφαση δεν άρεσε καθόλου στους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αποφάσισαν να βάλουν τα χρήματα από την τσέπη τους για να ταξιδέψουν με το αεροπλάνο!

Οι παίκτες μάζεψαν 5.000 ευρώ διότι αυτό το ποσό χρειάζονταν για να πάει η ομάδα αεροπορικώς στο Αμβούργο.

Το πρόβλημα, βέβαια, δεν ήταν οικονομικό.

“Δεν ήταν οικονομικός ο λόγος. Στη Β’ Εθνική συνήθως οι ομάδες ταξιδεύουν με λεωφορείο κι επειδή θα παίξουν και του χρόνου στην Β΄Εθνική, θα θέλαμε οι παίκτες μας να συνηθίσουν τα ταξίδια με το λεωφορείο. Κρίναμε ότι δεν ήταν ανάγκη να πάει η ομάδα με αεροπλάνο στο Αμβούργο” ήταν η εξήγηση(!), που έδωσε ο αθλητικός διευθυντής της Νυρεμβέργης, Μάρτιν Μπάντερ.

Την ίδια ώρα, ο Ρόμπερτ Μακ απολαμβάνει την άνεση των πτήσεων τσάρτερ τον ΠΑΟΚ, ακόμη και για αποστάσεις μικρότερες της απόστασης Νυρεμβέργη – Αμβούργο!