Πέλκας: «Μας δίνει δύναμη ο κόσμος»

25

Για τη χαμένη πρόκριση στο Μουντιάλ του 2018 αλλά και την ατομική του απόδοση με τη φανέλα της Εθνικής μίλησε ο Δημήτρης Πέλκας μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Κροατία.

Για το αποτέλεσμα του χτεσινού αγώνα με την Κροατία:

«Μας δίνει δύναμη που είναι τόσος κόσμος δίπλα μας. Τα παιδιά έδωσαν ό,τι είχαν και δεν είχαν. Με ένα κακό ματς χάσαμε την πρόκριση».

Για το κέρδος που είχε η Εθνική:

«Σίγουρα αυτό που κερδίσαμε ήταν πως από το μηδέν βρεθήκαμε να διεκδικούμε την πρόκριση. Είναι κρίμα που δεν περάσαμε. Υπάρχουν σίγουρα περιθώρια για βελτίωση, να κάτσουμε και να σκεφτούμε την επόμενη μέρα, ώστε να γίνουμε καλύτεροι, ανταγωνιστική και να κάνουμε τα πάντα για να πάμε στην επόμενη διοργάνωση».

Για το τι οδήγησε στον αποκλεισμό:

«Δεν πιστεύω ότι έφταιξε κάτι. Ήμασταν και λίγο άτυχοι. Δεν είναι εύκολο μια ομάδα που βρίσκεται πολύ χαμηλά να φτάνει τόσο ψηλά μέσα σε δυο χρόνια. Ένα κακό ματς μας άφησε εκτός διοργάνωσης».

Για την εμφάνιση του:

«Προσωπικά για μένα η επιστροφή στην Εθνική είναι πάρα πολύ σημαντική. Ακούω τον εθνικό ύμνο και ανατριχιάζω όπως και κάθε διεθνής πρέπει να είναι έτσι. Είτε είναι φιλικό είτε επίσημο θα είμαι πάντα διαθέσιμος. Η Εθνική είναι το πιο σημαντικό πράγμα».