Προβλήματα για τη Μακάμπι, λόγω… Γάζας

13

Μ΄ αυτά που κάνουν τόσα χρόνια στη Μέση Ανατολή, είναι πια συνηθισμένοι να ζουν με τον φόβο. Αυτό συμβαίνει και με την αποστολή της Μακάμπι Χάιφα, που κάνει αυτές τις μέρες την προετοιμασία της στην Αυστρία και όπως βλέπετε και στην φωτογραφία, οι προπονήσεις γίνοται με την παρουσία αστυνομικής δύναμης.

Η πρώην ομάδα του Γκολάσα, δέχτηκε την επίθεση ακτιβιστών στο φιλικό με την Λιλ με αποτέλεσμα να πέσει ξύλο και να διακοπεί το παιχνίδι και το μεγάλο ερώτημα ήταν, αν θα πρέπει να συνεχίσει να προπονείται, κι αν πρέπει να γίνει το σημερινό φιλικό με την γερμανική Πάντερμπορν.

Αρχικά, ο αντιδήμαρχος του χωριού, στο οποίο ήταν προγραμματισμένο να γίνει το παιχνίδι, στο Τιρόλο, δήλωσε ότι δεν παραχωρεί το γήπεδο, γιατί “μετά απ΄ αυτά που έγιναν στο προηγούμενο παιχνίδι της Μακάμπι Χάιφα, υπάρχει θέμα ασφάλειας. Είμαστε μια κοινότητα 5.000 ψυχών και δεν έχουμε ούτε αστυνομικό τμήμα”, είπε.

Τελικά, ύστερα και από επιθυμία της Πάντερμπορν, το παιχνίδι μετατέθηκε στο Λέογκανγκ, στην περιοχή του Σάλτσμπουργκ, αφού το υπουργείο εσωτερικών της Αυστρίας εγγυήθηκε για την ασφάλεια των συμμετεχόντων και κυρίως της αποστολής της Μακάμπι Χάιφα…