Πρόταση για δια βίου αποκλεισμό λόγω ρατσιστικών συμπεριφορών

Όλα όσα έγιναν στον αγώνα της Βουλγαρίας με την Αγγλία, επανέφεραν στο προσκήνιο την… προσπάθεια πάταξης των ρατσιστικών αντιδράσεων στα γήπεδα ποδοσφαίρου.

Η FIFA μάλιστα προτείνει δυναμικά μέτρα με τον πρόεδρο, Τζιάνι Ινφαντίνο να προτείνει το μέτρο του δια βίου αποκλεισμού από τα γήπεδα. «Θα χρειαστούμε την υποστήριξη των δημοσίων Αρχών για να μας βοηθήσουν στο να εντοπίσουμε και να τιμωρήσουμε τους ενόχους, αλλά ίσως χρειαστεί επίσης να σκεφτούμε παραπάνω για το τι μπορούμε να κάνουμε για να διορθώσουμε αυτό το πρόβλημα. Καλώ όλα τα όργανα διοίκησης του ποδοσφαίρου να συμμετάσχουν μαζί μας και να σκεφτούμε μαζί νέους, ισχυρότερους και αποτελεσματικότερους τρόπους για την εξάλειψη του ρατσισμού στο ποδόσφαιρο.

Για αρχή, προτείνω όλοι οι διοργανωτές των θεσμών να θεσπίσουν κανονισμούς που προβλέπουν απαγόρευση ζωής από τα γήπεδα για εκείνους που κρίνονται ένοχοι ρατσιστικής συμπεριφοράς σε ποδοσφαιρικό αγώνα και στη συνέχεια, η FIFA μπορεί να επιβάλει τέτοιες απαγορεύσεις σε παγκόσμιο επίπεδο», ανέφερε μεταξύ άλλων.