Πρώτα αεροδρόμιο, μετά γήπεδο

To Αρτέμιο Φράνκι είναι ένα παμπαλαιο γήπεδο, το οποίο παρά τις κατά καιρούς ανακατασκευές, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί… σύγχρονο γήπεδο. Είναι χτισμένο μέσα σε κατοικημένη περιοχή, οι δυνατότητες παρεμβάσεων δεν είναι πολλές (δεν υπάρχει χώρος ούτε για μπουτίκ, η οποία είναι απέναντι από την είσοδο της κεντρικής κερκίδας…) και βέβαια δεν ανήκει στην Φιορεντίνα, που το χρησιμοποιεί, αλλά στον Δήμο της Φλωρεντίας.

Οι “Βιόλα” σχεδιάζουν σε συνεργασία με τον Δήμο, την κατασκευή ενός νέου, σύγχρονου γηπέδου, και ήλπιζαν ότι το 2016 θα ξεκινήσει η κατασκευή του. Πρόκειται για ένα πρότζεκτ, που προέβλεπε κατασκευή νέου γηπέδου και δημιουργία όλων εκείνων των υποδομών, που είναι απαραίτητες για την πρόσβαση στο γήπεδο. Αυτό το πρότζεκτ θα κόστιζε 300 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία περίπου τα 110 εκατομμύρια ευρώ θα αφορούσαν μόνο την κατασκευή του γηπέδου.

Ο Δήμαρχος της Φλωρεντίας, πάντως, απειλεί να τους χαλάσει τα σχέδια, καθώς βάζει σε πρώτο πλάνο τον τουρισμό της πόλης κι όχι το ποδόσφαιρο.

“Πρώτα θα κάνουμε το αεροδρόμιο και μετά το γήπεδο” είπε ο Δήμαρχος, ο οποίος ηγείται μιας πόλης, που ζει από τον τουρισμό, καθώς υποδέχεται χιλιάδες επισκέπτες σε καθημερινή βάση…

Το αεροδρόμιο της Φλωρεντίας είναι σε καλή κατάσταση, ωστόσο ο Δήμος θέλει να το μεγαλώσει ώστε να δέχεται περισσότερες πτήσεις.