Πόσο μπροστά, σαν χώρα!

20

Στην Ελλάδα η αστυνομία εισπράττει το 5% των εσόδων των ομάδων, όχι μόνο από τα εισιτήρια, αλλά ακόμη κι από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, προκειμένου να παρίσταται στις αθλητικές εκδηλώσεις. Πόσο μπροστά είμαστε σαν χώρα!

Κάτι τέτοιο πάει να γίνει τώρα και στην Γερμανία και ξέσπασαν οι πρώτες μεγάλες αντιδράσεις, μαζί με απειλές.

Η κυβέρνηση του κρατιδίου της Βρέμης είναι έτοιμη ζητήσει χρήματα από την Γερμανική Λίγκα για να συνεχίσει να προσφέρει η αστυνομία τις υπηρεσίες της στο γήπεδο της Βέρντερ, κυρίως στα παιχνίδια υψηλού κινδύνου, που απαιτείται μεγαλύτερη παρουσία ένστολων, από το συνηθισμένο.

“Οι ομάδες κερδίζουν χρήματα από την τέλεση των αγώνων, και θα έπρεπε να συμμετέχουν στα έξοδα για την ασφάλεια των παιχνιδιών” είναι η θέση της γερουσίας της Βρέμης.

Η Λίγκα αντέδρασε στο άκουσμα της είδησης, θεωρώντας ότι η αστυνομία υπάρχει για τους πολίτες, όπου υπάρχει συγκέντρωση πολιτών.

“Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτούμε κάτι τέτοιο” δήλωσε ο πρόεδρος της Λίγκας και αντιπρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (DFB), Ράινερ Ράουμπαλ. “Θα συνεργαστούμε με την Βέρντερ και θα κινηθούμε νομικά εναντίον μιας τέτοιας απόφασης” δήλωσε ο Ράουμπαλ, ο οποίος χρησιμοποιώντας την δεύτερη ιδιότητά του, αυτή του αντιπροέδρου της DFB, έκανε γνωστό πως αν η κυβέρνηση της Βρέμης δεν κάνει πίσω, η Ομοσπονδία θα μεταφέρει αλλού το παιχνίδι Γερμανία – Γιβραλτάρ για το προκριματικά του Euro 2016, που είναι προγραμματισμένο να γίνει στις 14 Νοεμβρίου στη Βρέμη.

“Εφόσον η πόλη της Βρέμης είναι απέναντί μας, δεν έχει νόημα να της προσφέρουμε εμείς, με την διεξαγωγή ενός αγώνα της Εθνικής” δήλωσε.

Παρά την χαώδη διαφορά δυναμικότητα, το “Βέζερ Στάντιον” θα είναι sold out και σ΄ αυτό το παιχνίδι…