Σκάνδαλο στο NCAA : Συλλήψεις προπονητών!

Φοβερό σκάνδαλο στις πανεπιστημιακό μπάσκετ των ΗΠΑ, το οποίο αφορά και γνωστή εταιρεία αθλητικών ειδών. Το FBI κατηγορεί τη συγκεκριμένη εταιρεία για πληρωμή παικτών του λυκείου, ώστε εκείνοι να επιλέξουν κολέγιο της αρεσκείας της για το πέρασμά τους από το NCAA και ως επαγγελματίες να υπογράψουν συμβόλαιο μαζί της.

Φυσικά δεν επιτρέπεται η οικονομική αποζημίωση παικτών του λυκείου στις ΗΠΑ. Αυτό το γνωρίζουν καλά η εταιρεία, αλλά και οι 4 προπονητές του NCAA, οι οποίοι συνελήφθησαν από το FBI, καθώς φέρονται να ανέλαβαν ρόλο διαμεσολαβητή στις παράνομες πληρωμές των νεαρών παικτών. Πρόκειται για τους Τσακ Πέρσον του Όμπορν, Λαμόντ Έβανς του Οκλαχόμα Στέιτ, Μπουκ Ρίτσαρντσον του Αριζόνα και Τόνι Μπλαντ του Σάουδερν Καλιφόρνια.

Συνολικά 10 άτομα συνελήφθησαν ήδη ή θα συλληφθούν. Πέρα από τους εκπρόσωπους της εταιρείας και τους 4 κόουτς κατηγορήθηκαν μάνατζερ και οικονομικοί σύμβουλοι. Κατόπιν έρευνας το FBI έχει συγκεντρώσει διάφορες αποδείξεις, για να στηρίξει τις κατηγορίες. Οι επίμαχες και παράνομες πληρωμές κυμαίνονται από 40.000 δολάρια μέχρι 250.000 δολάρια ανά περίπτωση.

Στην πραγματικότητα, το FBI απλώς αποκάλυψε ένα μυστικό, το οποίο ήξεραν όλοι. Ωστόσο, το σκάνδαλο κλονίζει ήδη τις ΗΠΑ και θα έχει σημαντικό απόηχο, που σίγουρα θα επηρεάσει σε πολλά επίπεδα το πανεπιστημιακό μπάσκετ των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πηγή : eurohoops.net