Στημένος ο τελικός του ’90;

47

Μετά από 25 χρόνια, ο Ντιέγκο Μαραντόνα δήλωσε ευθαρσώς ότι ο τελικός του Μουντιάλ του 1990 στην Ιταλία, ήταν στημένος.

Στον περίφημο τελικό της Ρώμης, η Γερμανία κέρδισε με 1-0 την Αργεντινή, με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι που εκτέλεσε ο Αντρέας Μπρέμε, λίγα λεπτά πριν το τέλος. Το πέναλτι είχε σφυρίξει ο Μεξικάνος διαιτητής, Μέντεζ Κοντεσάλ.

“Πριν τον τελικό, ήρθε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Αργεντινής, Χούλιο Γκροντόνα, και μου είπε ότι, φτάσαμε μέχρι τον τελικό, κι εδώ πρέπει να τα παρατήσουμε. Του απάντησα ότι εμείς δεν τα παρατάμε, ότι δεν θα μου πει κανείς πως θα παίξω, και μπήκα κι έπαιξε τραυματίας στον ώμο” είπε ο Μαραντόνα σε τηλεοπτική εκπομπή.

“Βάζω το χέρι μου στη φωτιά, ότι ο Γκροντόνα δεν είχε καμιά αντίρηση να παίξει στον τελικό ο Κοντεσάλ. Αυτός ο διαιτητής μας εξαπάτησε, όπως μας εξαπάτησαν οι Χιλιανοί στον πόλεμο των Φώκλαντ” συνέχισε ο Μαραντόνα.

Ο Χούλιο Γκροντόνα, πάντως, δεν έχει την δυνατότητα να αποκρούσει τις κατηγορίες του Μαραντόνα, καθώς πριν ένα χρόνο έφυγε από τη ζωή. Ο πρόεδρος της Αργεντίνικης Ομοσπονδίας, πάντως, είχε κατηγορεί πριν από τέσσερα χρόνια για διαφθορά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.