Στην Αττάλεια για το… δεκάρικο!

Mια από τις ειδήσεις της ημέρας ήταν η συμφωνία του Σαμουέλ Ετό με την Αντάλιασπορ, με τον 34χρονο Καμερούνιο (και όχι… Καμερουνέζο) επιθετικό, να υπογράφει τριετές συμβολαιο με την νεοφώτιστη στην τουρκική Σουπερ Λιγκ!

Τι τον πήγε τον Ετό στα νότια παράλια της Τουρκίας; Μα φυσικά το πολύ χρήμα!

Στα 34 του, ο Ετό πήρε ένα συμβόλαιο συνολικής αξίας 10 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς θα παίρνει κάθε χρόνο 3,3 εκατομμύρια ευρώ από την Αντάλιασπορ!

Η ομάδα της Αττάλειας, που εδρεύει στο Νο 1 τουριστικό θέρετρο της Τουρκίας, φημίζεται για τις σχέσεις της με την κυβέρνηση και προσπαθεί μ΄αυτόν τονν τρόπο να κάνει ακόμη πιο γνωστή την περιοχή.

Για τον Ετό, η παραμονή στην τουρκική πόλη δεν θα είναι δύσκολη υπόθεση, άλλωστε η Αττάλεια έχει σχεδόν όλο το χρόο ηλιοφάνεια, ενώ ο Καμερούνιος κατάφερε να αντέξει δύο χρόνια στη Ρωσία, παίζοντας στην Ανζί Μαχάτσκαλα του Τσιστιακόφ για πολλά εκατομμύρια.

Ο Σαμουέλ Ετό έκλεισε φέτος 19 χρόνια καριέρας στην Ευρώπη, στην οποία ήρθε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Αυτό που ίσως λίγοι θυμούνται, για τον παίκτη που έκανε το… μπαμ στην Μπαρτσελόνα, είναι πως στην Ευρώπη τον έφερε το 1996 η Ρεάλ Μαδρίτης, τον κράτησε ως το 2000, αλλά δεν τον εκμεταλλεύτηκε, τον είχε δανεικό στην Εσπανιόλ και τελικά τον πούλησε στη Μαγιόρκα, με 4,5 εκατομμύρια ευρώ.

Από εκεί τον αγόρασε η Μπαρτσελόνα με 27 εκατομμύρια ευρώ…