Συνταξίδεψαν, τους ευχήθηκε και τους… έκαψε

29

Πυρ και μανία είναι στην Βασιλεία με τον διαιτητή του χθεσινού αγώνα της Σόφιας με τηνν Λουντογκόρετς, στον οποίο οι Ελβετοί έχασαν με 1-0 και κινδυνεύουν να χάσουν και τη θέση του Γιουρόπα Λιγκ!

Αυτός, με τον οποίο τα έχουν, είναι ο Γερμανός διαιτητής Ντενίζ Αϊτεκίν, ο οποίος ζει στο Βερολίνο και είναι προφανές ότι είναι τούρκικης καταγωγής.

Ο Αϊτεκίν δυσκολεύτηκε να φτάσει στη Σόφια λόγω της απεργίας στην Λουφτχάνσα κι επέλεξε να πετάξει από την Ζυρίχη, απ΄ όπου πέταξε και η Βασιλεία για την Σόφια.

Στο αεροδρόμιο συναντήθηκαν κι ο Αϊτεκίν έκανε χιούμορ με τους Ελβετούς. “Ελπίζω να κάνετε ένα καλό παιχνίδι.. Εγώ δεν μπορώ να επηρεάσω την εξέλιξή του” φέρεται να είπε σε παίκτες της Βασιλείας ο διαιτητής, ο οποίος χθες το βράδυ απέβαλε με απευθείας κόκκινη μόλις στο 19′ τον Σερέ Ντιέ, για ένα μαρκάρισμα στο οποίο δεν είχε πρόθεση (γλίστρησε), που σύμφωνα με τους Ελβετούς ήταν “το πολύ για κίτρινη κάρτα”.

Αργότερα, οι Ελβετοί διαπίστωσαν ότι αυτή ήταν η 51η κόκκινη κάρτα, που βγάζει στην καριέρα του ο Αϊτεκίν, ο οποίος προφανώς τη…. βρίσκει με τις αποβολές!

Τελικά, η Βασιλεία άντεξε με 10 παίκτες μέχρι το 92′ (62-38 η κατοχή υπέρ των Βούλγαρων), όταν και σκόραρε και πήρε τη νίκη η Λουντογκόρετς. Η πρωταθλήτρια Βουλγαρίας εδρεύει στην πόλη Ράζγκραντ, όπου το 20% των 35.000 κατοίκων της, είναι… Τούρκοι.