Τοποθέτηση Νότιγχαμ: «Αθώος ο Μαρινάκης»

Σάλος έχει προκαλέσει η υπόθεση του Βαγγέλη Μαρινάκη με το Noor 1 με τα νέα να κάνουν το γύρω του κόσμου και φυσικά να φθάνουν και στην άλλη ομάδα του επιχειρηματία Νότιγχαμ Φόρεστ.

Οι τάξεις των οπαδών της Νότιγχαμ Φόρεστ είναι “αναστατωμένες” από την είδηση και παράλληλα ο πρόεδρος της ομάδας Νίκολας Ράνταλ εξέδωσε ανοιχτή επιστολή προς τους οπαδούς κατά την οποία αθωώνει τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Αγαπητέ οπαδέ

Δοθείσης ευκαιρίας θα ήθελα να σε ενημερώσω για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα που αφορούν τον κ. Μαρινάκη και να διορθώσω τις στρεβλές αναφορές, οι οποίες κυκλοφορούν σε διάφορα μέσα, σχετικά με αυτές τις εξελίξεις.

Στο τελευταίο μου γράμμα προς τους οπαδούς τον Ιούνιο της περασμένης χρονιάς, τόνισε ότι αν είχα προσωπικές αμφιβολίες για την καταλληλότητα του κ. Μαρινάκη για να γίνει ιδιοκτήτης στην αγαπημένη σου ποδοσφαιρική ομάδα δεν θα είχα αποδεχθεί την θέση του προέδρου. Αυτή η δήλωση παραμένει το ίδιο αληθής και σήμερα, όπως και εκείνη την ημέρα. Δεν έχω τον παραμικρό δισταγμό να επιβεβαιώσω ότι δεν έχω αμφιβολία πως ο κ. Μαρινάκης παραμένει ένα κατάλληλο πρόσωπο να είναι ο κύριος ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ Φόρεστ.

Τα γεγονότα είναι ξεκάθαρα και πέραν πάσας αμφισβήτησης: ο κ. Μαρινάκης ποτέ δεν καταδικάστηκε ποτέ για οποιοδήποτε ποινική κατηγορία σε οποιοδήποτε δικαστήριο, σε οποιοδήποτε νομικό σύστημα στον κόσμο.

Ενδεχομένως να θυμάστε πως όταν έγραφα την πρώτη ανοιχτή επιστολή υπήρχε μία πολύ σημαντική κατηγορία που εκκρεμούσε εναντίον του κ. Μαρινάκη. Σας ενημέρωσα ότι είχα δει προσωπικά το υλικό που αφορούσε αυτή την πολύ σημαντική κατηγορία και κατά την απολύτως ανεξάρτητη γνώμη μου δεν είχε καμία βάση. Είμαι χαρούμενος που σας επιβεβαιώνω ότι την Δευτέρα το Ανώτατο Δικαστήριο της Ελλάδας συμφώνησε και αποφάσισε ότι αυτές οι βαραίνουσες κατηγορίες δεν έχουν καμία πρακτική ή νομική υπόσταση και πρέπει να αποσυρθούν. Όπως καταλαβαίνετε αυτή η απόφαση του μεγαλύτερου ανεξάρτητου δικαστηρίου της Ελλάδας αντιπροσωπεύει μία απόλυτη και ολοκληρωτική δικαίωση της θέσης του κ. Μαρινάκη.

Αναφέρει πως κάθε μία από τις κατηγορίες που είχαν απαγγελθεί εναντίον του κ. Μαρινάκη απορρίφθηκαν από τις ελληνικές δικαστικές αρχές.

Είναι πολύ σημαντικό ότι αυτές οι κατηγορίες απορρίφθηκαν δίχως καν την ανάγκη για αποδείξεις διότι δεν είχαν καμία νομική και υλική υπόσταση και δεν θα έπρεπε να έχουν απαγγελθεί ποτέ. Ειλικρινά, είναι μία συνθήκη καταστάσεων, στις οποίες όχι μόνο δεν υπήρχε φωτιά, αλλά ούτε καν καπνός.

Αμέσως, και πριν η απόφαση του Δικαστηρίου γίνει γνωστή δημοσίως, ανακοινώθηκε ότι θα ξεκινούσε μία έρευνα για μία υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών και την πιθανή διασύνδεσή της με τον κ. Μαρινάκη. Το τάιμινγκ της ανακοίνωσης είναι ηχηρό και αντιπροσωπεύει μία εξαιρετικά βολική ευκαιρία για τους πολιτικούς αντιπάλους του κ. Μαρινάκη να εκτρέψουν την νόμιμη κριτική που θα τους ασκούνταν μετά την απόφαση του δικαστηρίου, που φανέρωσε την αβάσιμη φύση των κατηγοριών που είχαν απαγγελθεί εναντίον του.

Είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα.

Πρώτον, αντιθέτως με τις παραπληροφορημένες αναφορές στα media, αυτό το θέμα είναι μόνο στο επίπεδο της έναρξης έρευνας. Δεν υπάρχει καμία κατηγορία εναντίον του κ. Μαρινάκη και καμία δίωξη δεν είναι ενεργή.

Δεύτερον, υπάρχει σε εξέλιξη ήδη μία ποινική δίκη που αφορά αυτή την υπόθεση, η οποία ολοκληρώθηκε εδώ και πολύ καιρό. Αυτή η δίκη έβγαλε κάποιο αριθμό από καταδίκες. Η μόνη προηγούμενη αναφορά του κ. Μαρινάκη, αναφορικά με την υπόθεση ήταν από ένα μεμονωμένο πρόσωπο, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι του είχε προσφερθεί μία μεγάλη αμοιβή ως δωροδοκία από ένα τρίτο πρόσωπο, προκειμένου να εμπλέξει τον κ. Μαρινάκη στα γεγονότα. Μάλιστα το άτομο αυτό αρνήθηκε να το πράξει.

Τέλος, τα γεγονότα που περιβάλλουν την υπόθεση δεν αποτελούν μόνο το αντικείμενο μίας ποινικής δίκης, αλλά επίσης έχουν διερευνηθεί εις βάθος από τις δικαστικές αρχές των Η.Π.Α. Αυτή η έρευνα δεν βρήκε ούτε ένα ίχνος αποδείξεων που να εμπλέκει τον κ. Μαρινάκη στην υπόθεση.

Όπως φαίνεται και στην προσωπική του ανακοίνωση ο κ. Μαρινάκης επιμένει στην αθωότητα του, αναφορικά με την επιπλέον έρευνα που γίνεται ακόμα πιο έντονα. Δεν έχω κανέναν δισταγμό να δεχθώ αυτά που υποστηρίζει. Τα υλικό που έχω δει συνάγει μόνο με αυτό το συμπέρασμα και με κανένα άλλο.

Πολύ συχνά, όταν τίθεται θέμα ακεραιότητας χαρακτήρων, υπάρχουν μερικά απλά γεγονότα τα οποία παραβλέπονται, όμως συχνά μαρτυρούν πολλά πράγματα. Πιστεύω ότι μία τέτοια περίπτωση έχουμε εδώ. Ο κ. Μαρινάκης έχει επιλέξει να διευθύνει τις επιχειρήσεις του από το Λονδίνο και την Νέα Υόρκη. Σε αυτά τα μέρη ισχύει η πιο αυστηρή νομοθεσία στον κόσμο. Δεν θα έλεγα λοιπόν ότι αυτές είναι κινήσεις ενός ανθρώπου, ο οποίος έχει κάτι να κρύψει.

Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι οι ιδιοκτήτες, εγώ προσωπικά και τα άλλα μέλη του Δ.Σ. είμαστε αμετάπειστοι και δεν πρόκειται να παρεκκλίνουμε από τους στόχους μας, παρά την προσπάθεια κάποιων, τόσο εντός, όσο κι εντός συνόρων που θα ήθελαν να μας δουν να πέφτουμε. Θα συνεχίσουμε αποφασιστικά και πάνω στο πρόγραμμα μας την προσπάθεια για την αναμόρφωση του κλαμπ για να φέρουμε στους οπαδούς τις επιτυχίες που αξίζουν.

Η σκληρή δουλειά στο παρασκήνιο συνεχίζεται και πολύ σύντομα πρόκειται να αποφέρει καρπούς. Είμαι χαρούμενος να επιβεβαιώσω ότι έπονται σύντομα κάποιες ανακοινώσεις που αφορούν κάποιες πρωτοβουλίες που σχετίζονται με τους οπαδούς, κάποιας πρότζεκτ με ουσιώδη έργα στις υποδομές και σημαντικές συνεργασίες με την ομάδα γυναικών του συλλόγου, τους Supporters Trust και την Community Trust.

Ο Αϊτορ, ο Γκάρι Μπρέιζιλ και οι παίκτες της πρώτης ομάδας και των ακαδημιών θα συνεχίζουν να προσπαθούν να είναι οι καλύτεροι που μπορούν, ώστε να χτίσουν ένα κλαμπ για το οποίο θα μπορούμε να είμαστε όλοι περήφανοι μες το γήπεδο. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ο κ. Μαρινάκης είναι η κεντρική φιγούρα πίσω από όλες αυτές τις ενέργειες.

Ελπίζω πως αυτό το γράμμα σας παρείχε κάποιες ξεκάθαρες απαντήσεις πάνω σε αυτά τα σημαντικά ζητήματα. Ελπίζω επίσης ότι δεν χρειάζεται να πούμε ότι παραμένουμε υπόχρεοι σε εσάς για την εκπληκτική σας υποστήριξη που δεν σταματά ποτέ να μας εμπνέει.

Θερμοί χαιρετισμοί

Νίκολας Ράνταλ