«Χοντρή» επίθεση στον Μάρτινς!

132

Στον προπονητή του Ολυμπιακού, Πέδρο Μάρτινς τα… έχωσε ο πρόεδρος της Μποαβίστα και πρώην εργοδότης του Πορτογάλου προπονητή,  Ζούλιο Μέντες.

Ο Πορτογάλος παράγοντας χαρακτήρισε τον Μάρτινς μια «από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις» χρησιμοποιώντας βαρύτατους χαρακτηρισμούς.

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Ο Πέδρο Μαρτίνς ήταν μια από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις. Αυτό που έκανε, ήταν απερίγραπτο. Εμείς ποτέ δε μιλήσαμε άσχημα για κανέναν όταν αποχώρησε από τη Βιτόρια. Ο κ. Μαρτίνς απολύθηκε, επειδή ένα βράδυ πριν χάσουμε από τη Μπράγκα, υπήρξαν πολύ σοβαρά προβλήματα στην ομάδα. Τον ρώτησα τι συνέβη και μου είπε πως είχε χάσει τα αποδυτήρια καιρό πριν και ότι δεν μπορούσε να συγκρατήσει πλέον την κατάσταση. Όταν ένας πρόεδρος ακούει κάτι τέτοιο, λέει ‘αντίο’ στον προπονητή.

Γνωρίζαμε από καιρό ότι υπήρχαν σοβαρά προβλήματα. Δεν πήραμε αποφάσεις νωρίτερα, διότι δεν υπήρχαν άμεσες λύσεις στο προσκήνιο. Είπαμε ότι κάναμε λάθη. Το μεγαλύτερο λάθος μας ονομάζεται Πέδρο Μαρτίνς.

Μετά τον τελικό του Κυπέλλου με τη Μπενφίκα (σ.σ πέρυσι) όλοι κλαίγαμε και μου είπε πως είχε πρόταση από τον Ολυμπιακό. Ήταν άνθρωπος που σχεδίαζε να μείνει δυο χρόνια και μου κόστισε όταν μου είπε ότι ήθελε να φύγει. Του είπα τότε ότι ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να πληρώσει ρήτρα αποδέσμευσης 1 εκατ. ευρώ. Όμως ο Ολυμπιακός δεν πλήρωνε, οπότε φανταστείτε ότι τον άφησα να φύγει με μηδενικό κόστος έπειτα από 4η θέση στο πρωτάθλημα και τον τελικό του Κυπέλλου.

Για εκείνον οι επιτυχίες ήταν δικές του. Την πρώτη χρονιά πέτυχε με παίκτες που δεν είχαν προταθεί από τον ίδιο. Τα πήγε περίφημα, αλλά όχι με παίκτες που επέλεξε. Εμείς προτείναμε τον Ραφαέλ Μαιράντα και τον Ρούμπεν Φερέιρα. Αυτοί οι δυο του έδωσαν την 4η θέση.

Την επόμενη χρονιά, τους παίκτες που προτείναμε στον Πέδρο Μαρτίνς όπως οι Παουλίνιο, Φαμπρίτσιο, Ταμπάτα, Γκονσάλο Πασιένσια, Αμπντουλαγέ, Οσόριο, Χέλντον, Κλέμπερ, Ματέους Περέιρα, δεν τους ήθελε. Εκείνος πρότεινε παίκτες που κόστιζαν 6 εκατ. ευρώ. Το μεγαλύτερο λάθος που κάναμε, ονομάζεται Πέδρο Μαρτίνς».