Ψηλά η ελληνική σημαία στα ιταλικά γήπεδα(video)

Με τον ιδανικό τρόπο γιόρτασε σήμερα τα γενέθλια του ο μεγάλος σύλλογος της Ρώμης που έχει τα χρώματα της ελληνικής σημαίας.

Η ποδοσφαιρική ομάδα της Λάτσιο θριάμβευσε με 3-1 εκτός έδρας επί της Φιορεντίνα, προσφέροντας το καλύτερο δώρο στους οπαδούς της.

Πρωτεργάτης της ίδρυσης της Societa Sportiva Lazio στις 9 Ιανουαρίου 1900 ήταν ο υπαξιωματικός του στρατιωτικού σώματος του Μπερσαλιέρων, Λουίτζι Μπιτζαρέλι.

Οι συνολικά εννέα ιδρυτές του συλλόγου επέλεξαν τα χρώματα της ελληνικής σημαίας, τιμώντας τη χώρα όπου είχαν αναβιώσει το 1896 οι Ολυμπιακοί Αγώνες, διοργάνωση που είχε προκαλέσει κύμα ενθουσιασμού και φιλελληνικό κλίμα σε όλη  την Ευρώπη.

Με την επιλογή των χρωμάτων του συλλόγου οι ιδρυτές της Λάτσιο τίμησαν παράλληλα τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό που “γέννησε” τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Λάτσιο διατηρεί 45 τμήματα με περίπου 10.000 αθλητές, ενώ η ποδοσφαιρική ομάδα έχει κατακτήσει 13 εγχώριους και διεθνείς τίτλους.

Η 26η Μαίου 2013 είναι άλλη μία ιστορική ημερομηνία για το σύλλογο με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας, καθώς η ποδοσφαιρική ομάδα της Λάτσιο κατέκτησε το κύπελλο(φωτογραφία μέσω foroparalelo.com) με αντίπαλο στον τελικό του Ολίμπικο απέναντι στη Ρόμα. Το γκολ πέτυχε στο 71΄ο Σέναντ Λούλιτς.

Εορταστικό βίντεο δημοσίευσε το YouTube το ποδοσφαιρικό τμήμα της Λάτσιο: