Όλα ρευστά στη Serie A!

Σε… τεντωμένο σχοινί βαδίζει η Serie A όσον αφορά την επανέναρξη της μιας και ήδη υπάρχουν αντιδράσεις από την ιατρική κοινότητα και την Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας ο οποίος προειδοποίησε ότι αν βρεθεί ένα θετικό δείγμα, τότε όλα σταματάνε!

Το Υπουργείο Υγείας και η ιατρική επιτροπή έστειλαν… πίσω το πρωτόκολλο που συνέταξε η Ιταλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, ζητώντας να γίνουν άμεσα αλλαγές προκειμένου να επιτρέψουν την έναρξη των προπονήσεων την προσεχή Δευτέρα (18/5).

Όπως εξηγούν μάλιστα το σημαντικότερο σημείο της διαφωνίας έχει να κάνει με τα μέτρα εφόσον ένα μέλος μιας ομάδας βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό, καθώς όπως αναφέρουν η Ιταλία δεν μπορεί να ακολουθήσει το παράδειγμα της Γερμανίας όπου εκεί απομονώνεται μόνο αυτός που βρέθηκε θετικός, αλλά όλη η ομάδα πρέπει να τεθεί σε καραντίνα για 15 ημέρες.

«Χωρίς αμφιβολία, αν κάποιος βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό μέσα σε μία ομάδα, όλα σταματάνε» δήλωσε η Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας, Σάντρα Ζαμπά και συμπλήρωσε: «Ο μοναδικός λόγος που σκεφτόμαστε την επανέναρξη του πρωταθλήματος, είναι το οικονομικό κομμάτι».