Αγώνες χωρίς αστυνομία στη Γερμανία

28

Οι αγώνες της Μπουντεσλίγκα χωρίς την παρουσία αστυνομίας θα μπορεί να είναι σύντομα μια πραγματικότητα και στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Σύμφωνα με την “Bild” το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας σχεδιάζει να αποσύρει τους αστυνομικούς από τα γερμανικά γήπεδα, ενώ επίσης, οι αστυνομικές δυνάμεις δεν θα συνοδεύουν τους φιλοξενούμενους οπαδούς από από το σταθμό στο γήπεδο, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.

Η διαμάχη για την χρηματοδότηση των αστυνομικών επιχειρήσεων σε ποδοσφαιρικούς αγώνες συνεχίζεται. Μετά τη Βρέμη και η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία είναι αντίθετες ως προς αυτό το μέτρο. Το Υπουργείο Εσωτερικών σχεδιάζει ένα πιλοτικό σχέδιο για τη μείωση της παρουσίας των αστυνομικών στους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Αυτό αναφέρεται σε έγγραφο για «τη χρήση της αστυνομίας με την ευκαιρία των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων» το οποίο επικαλείται η εφημερίδα «Bild».

Σχεδιάζεται ακόμα να υπάρχουν παιχνίδια με παντελής έλλειψη των αστυνομικών .
Η νέα σεζόν για την Μπουντσελίγκα ξεκινά στις 22 Αυγούστου, αλλά το μέτρο θα εφαρμοστεί πλήρως σε αγώνες της δεύτερης και τρίτης κατηγορίας . Οι αγώνες της Μπουντεσλίγκα και μόνο θα γίνονται με την παρουσία ελάχιστων αστυνομικών δυνάμεων.

Όλα ξεκίνησαν από την κριτική που ασκήθηκε για την αμφιλεγόμενη χρήση των αστυνομικών στην «Schalke Arena» στον αγώνα Σάλκε – ΠΑΟΚ για το Τσάμπιονς Λιγκ, όπου είχαμε την είσοδο των ΜΑΤ και τη χρήση βίας στο πέταλο των οργανωμένων οπαδών της Σάλκε.