Αυτός έβαλε… τη φωτιά στο Βελιγράδι

29

Ο Ισμαΐλι Μορινάι, ορειβάτης και αναρριχητής είναι σύμφωνα με την σερβική εφημερίδα «Kurir» ο άνθρωπος, που εφάρμοσε όλο το σχέδιο με την πτήση πάνω από το γήπεδο της Παρτίζαν του τηλεκατευθυνόμενου ελικοπτέρου με τη σημαία της «μεγάλης Αλβανίας» και είχε ως αποτέλεσμα να τιναχθεί στον αέρα ο αγώνας Σερβία – Αλβανία για τα προκριματικά του Euro 2016.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας ο 32χρονος Αλβανός που ζει στην Ιταλία πέρασε τα σύνορα στις 11 Οκτωβρίου. Το αυτοκίνητό του είχε ιταλικές πινακίδες και δεν κίνησε καμία υποψία.

Γνωστός και ως «Μπαλίστα», ο Αλβανός έμεινε σε έναν ξενώνα απέναντι από το γήπεδο και από εκεί οργάνωσε την όλη επιχείρηση. Μάλιστα οι Σέρβοι επιμένουν να συνδέουν το όλο περιστατικό με τον αδελφό του Πρωθυπουργού της Αλβανίας, Ορφι Ράμα, ο οποίος φέρεται να συνεργάστηκε μαζί με τον Μορινάι μέσα από το γήπεδο.

Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει πως ο Μορινάι, μετά την επιστροφή του από το Βελιγράδι, ανέβασε φωτογραφίες μαζί με τον Πρίγκιπα της Αλβανίας, Λέκα Ζόγκου.

Ο 32χρονος είναι γνωστός για τις εθνικιστικές του πεποιθήσεις, πέρσι είχε προκαλέσει προβλήματα στους Σλοβένους ανεβαίνοντας στα κάγκελα με τεράστια σημαία της Αλβανίας, ενώ έχει φωτογραφηθεί μπροστά από τον τάφο του Saban Poluza, αλλά και μπροστά από φωτογραφία ενός εκ των ιδρυτών του UCK, Αντέμ Γιασάρι.

Δείτε ΕΔΩ το δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της Kurir.