Κλήθηκαν δέκα για το βούλευμα

25

Δέκα πρόσωπα που κατέχουν ή κατείχαν μέχρι πρόσφατα θεσμικές θέσεις στο χώρο του ποδοσφαίρου έχουν κληθεί σήμερα από τον Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών, Αριστείδη Κορέα, για ανωμοτί καταθέσεις στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο.

Από τα συνολικά δέκα πρόσωπα τα πέντε έχουν καταθέσει και στο παρελθόν για την υπόθεση των «στημένων πινάκων» διαιτησίας της περιόδου 2012 – 13, ενώ τα υπόλοιπα πέντε θα καταθέσουν για πρώτη φορά λόγω των νεότερων στοιχείων που προέκυψαν από το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Τα πέντε πρόσωπα που έχουν ήδη καταθέσει είναι ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γ. Σαρρής, το μέλος του ΔΣ της ομοσπονδίας Αριστείδης Σταθόπουλος, ο νομικός σύμβουλος Θεόδωρος Κουρίδης, το μέλος της ΚΕΔ Θανάσης Μπριάκος και το μέχρι πρότινος μέλος της ΚΕΔ Γιώργος Δούρος.Τα υπόλοιπα πέντε πρόσωπα είναι τρεις διαιτητές της Σούπερ Λιγκ, ένα ακόμα μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ και ένας πρόεδρος ΠΑΕ.

Μέσα από το βούλευμα προκύπτει το αίτημα του Αντεισαγγελέα να συσχετισθεί η υπόθεση που αφορά στην έκρηξη στο αρτοποιείο του πρώην διαιτητή Πέτρου Κωνσταντινέα τον Φεβρουάριο του 2012 και προκάλεσε την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, με την προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση των «στημένων πινάκων» διαιτησίας για την οποία υπάρχουν τουλάχιστον 15 καταθέσεις ανθρώπων του ποδοσφαίρου.

Όπως αναφέρεται στο βούλευμα προκύπτουν ενδείξεις για τις αξιόποινες πράξεις της κακουργηματικής απάτης, της δωροδοκίας και δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος καθώς και για κακουργηματικές πράξεις εκβίασης, απόπειρας ανθρωποκτονίας και εκρηκτικών υλών.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων Γιάννης Σιγάλας και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κιλκίς Βασίλης Χατζηασποστόλου  έχουν ζητήσει τη διερεύνηση όσων καταγράφονται στο βούλευμα και από τα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου.

 

Πηγή: soccerplus.gr