Κρατούμενος στο Κάιρο ο Σικαμπάλα!

27

Νέοι μπελάδες για τον Σικαμπάλα και τον αιγυπτιακό στρατό να απαγορεύει την έξοδό του από τη χώρα προχωρώντας την Τρίτη στη σύλληψη του στο αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας, όπου βρέθηκε με την αποστολή της Σπόρτινγκ για να πετάξει προς Πορτογαλία.

Ο πρώην μέσος του ΠΑΟΚ, που και το διάστημα της παρουσίας του στην Ελλάδα είχε ανάλογα προβλήματα, είναι ακόμα σε περίοδο υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, την οποία δεν έχει εκπληρώσει γι’ αυτό και κρίνεται από τις στρατιωτικές αρχές της Αιγύπτου ως ανυπότακτος.

Ο Σικαμπάλα μπορεί να παραμείνει μέχρι και την Παρασκευή κρατούμενος στο Κάιρο περιμένοντας την έκδοση της σχετικής ταξιδιωτικής άδειας των αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων, αν και όπως αναφέρει ο Μοχάμεντ Γουαλίντ, δημοσιογράφος της εφημερίδας «Al Ahram» που δημοσιοποίησε το θέμα, «ο Σικαμπάλα γνώριζε πως θα έχει πρόβλημα με τον αιγυπτιακό στρατό ερχόμενος στην Αίγυπτο για να αγωνιστεί με την Σπόρτινγκ στο φιλικό εναντίον της Αλ Ιτιχάντ.

«Πάντα και μέχρι να εκπληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις του θα έχει το ίδιο πρόβλημα. Πρέπει να παίρνει πάντα άδεια για να μπορεί να ταξιδέψει εκτός Αιγύπτου και ο Σικαμπάλα δεν το έκανε», προσθέτει ο δημοσιογράφος.

Ο μέσος της Σπόρτινγκ Λισαβόνας είναι γνωστός για τις αντι – μιλιταριστικές του απόψεις, τις οποίες έχει εκφράσει έντονα και στο παρελθόν με την στρατιωτική θητεία, να είναι υποχρεωτική στη χώρα του, την Αίγυπτο.