Νέα στοιχεία στη δημοσιότητα

16

Με δημοσίευμά της η ελβετική έκδοση της «Blick» έφερε στο φως στοιχεία για τον άνδρα που έκλεψε τον ιατρικό φάκελο του Μίχαελ Σουμάχερ.

Συγκεκριμένα αναφέρεται στο ρεπορτάζ πως πρόκειται για υπάλληλο της REGA, μιας εταιρείας αεροδιάσωσης που δραστηριοποιείται στην Ελβετία και στο Λιχτενστάιν, και ο οποίος κρεμάστηκε στο κελί του στη Ζυρίχη ένα 24ωρο μετά τη σύλληψή του για την κλοπή του ιατρικού φακέλου του Μίκαελ Σουμάχερ.

Ο 54χρονος Γερμανός είχε πρόσβαση στα ιατρικά δεδομένα, καθώς ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας, τα οποία προσπάθησε να δώσει μέσω Διαδικτύου έναντι 60.000 ευρώ.

Ηταν μέλος της ομάδας που είχε αναλάβει τη μεταφορά του Σουμάχερ από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Γκρενόμπλ σε εκείνο της Λοζάνης και ζούσε στο Σεντ Γκάλεν με τη σύζυγό του.

Στην ανάκριση που έγινε από τις αρχές ο Γερμανός αυτόχειρας δεν κρίθηκε ύποπτος. Ωστόσο, όταν η έρευνα ξεκίνησε πάλι από την αρχή, ο εισαγγελέας βρήκε αδιάσειστα στοιχεία και ο άνδρας συνελήφθη.

Παράλληλα και ενώ οι έρευνες συνεχίζονται, δεν έχει γίνει γνωστό αν ο ιατρικός φάκελος έχει επανέλθει στα χέρια της οικογένειας και των γιατρών του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή.