Ο MVP των… αλλαντικών

Ο Χοσέ Μανουέλ Καλδερόν, ο άσος των Νιού Γιόρκ Νικς παρουσίασε μονάδα παραγωγής αλλαντικών ισπανικής τεχνοτροπίας. Μάλιστα, φιλοδοξεί να μάθουν τις γεύσεις της πατρίδας του σε όλο τον πλανήτη, καθώς δέχεται παραγγελίες και μέσω του Διαδικτύου.

Η επιχείρηση του Καλδερόν έχει έδρα στην πόλη Βιλανουέβα ντε λα Σερένα με περίπου 26.000 κατοίκους στην Αυτονομία της Εξτρεμαδούρα .

Εκεί γεννήθηκε ο ισπανός σταρ. Στη Βιλανουέβα ντε λε Σερένα έμαθε μπάσκετ παρακολουθώντας τον πατέρα του  να αγωνίζεται με την τοπική ομάδα Ντονθέλ.

Τώρα πια το κλειστό γυμναστήριο της πόλης έχει το όνομα του άξιου τέκνου της κι ο Καλδερόν αποφάσισε να ενισχύσει τους δεσμούς με την πατρίδα του, δημιουργώντας επιχείρηση παραγωγής αλλαντικών υψηλής ποιότητας.

«Είναι κάτι ιδιαίτερο για μένα αυτό το εγχείρημα. Το επεξεργαζόμουν για πολύ καιρό σε στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο από το 2007. Τώρα θα δούμε αν καταφέρουμε να εξαπλωθεί το χαμόν και τα άλλα αλλαντικά της Εξτρεμαδούρα» είπε ο Καλδερόν στην παρουσίαση της επιχείρησης.

calderon2

«Προσωπικά είμαι υπερήφανος που κατάγομαι από εδώ. Πάντα αναφέρω το όνομα της Εξτρεμαδούρα όπου κι αν βρίσκομαι και τώρα επικεντρώνομαι σε ένα παραδοσιακό προιόν της περιοχής με στόχο να το κάνουμε πιο προσιτό σε όσο τον δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων», πρόσθεσε.

Ο Καλδερόν έχει ελεύθερο χρόνο αυτή την εποχή για την επιχείρησή του, καθώς έμεινε εκτός Εθνικής λόγω τραυματισμού στον αχίλλειο τένοντα.

«Με πονάει  ότι θα μείνω εκτός Ευρωμπάσκετ, αλλά το σημαντικό είναι να φανούμε συνεπείς με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο» τόνισε.

Επιμέλεια : Αλέξης Τσατσούλης