Ο Ρόσμπεργκ στην «πολ ποζίσιον»

25

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ κέρδισε την «πολ ποζίσιον» του GP Ιαπωνίας, 15ου φετινού αγώνα της Formula 1, σήμερα το πρωί στη Σουζούκα.

Στη δεύτερη θέση με διαφορά δύο δεκάτων του δευτερολέπτου βρέθηκε ο ομόλογός του στη Mercedes και αντίπαλός του για τον τίτλο, Λιούις Χάμιλτον, με τη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου στη φετινή Formula 1 να είναι ανοικτή και γεμάτη από συγκινήσεις.

Ο Χάμιλτον σημείωσε τον ταχύτερο γύρο στην πρώτη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών, αλλά ο Ρόσμπεργκ στις δύο επόμενες. Στην τελευταία τους προσπάθεια ο Ρόσμπεργκ βελτίωσε το χρόνο του κατά ενάμισι δέκατο, αλλά δεν έκανε το ίδιο και ο Χάμιλτον.

Για την Κυριακή αναμένεται σφοδρή κακοκαιρία, και το ενδεχόμενο να γίνει η εκκίνηση του αγώνα εν κινήσει, πίσω από το όχημα ασφαλείας – κάνει ακόμα σημαντικότερη την «πολ ποζίσιον» για τον Ρόσμπεργκ.

Οι Βάλτερι Μπότας και Φελίπε Μάσα κέρδισαν τις δύο θέσεις της δεύτερης σειράς της εκκίνησης, μπροστά από τον Φερνάντο Αλόνσο, ενώ η Red Bull, έχοντας επιλέξει ρυθμίσεις για βροχή, θα βρεθεί στην 6η και 9η θέση της εκκίνησης.