«Πέταξε» ο Τσάτουμας στη 2η θέση!

Το σημαντικότερο μετάλλιο της καριέρας του κατέκτησε ο Λούης Τσάτουμας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών-Γυναικών στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Ο Ελληνας πρωταθλητής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο μήκος με άλμα στα 8.15 μ. χαρίζοντας στη χώρα μας το δεύτερο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

«Ήθελα να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό στο πρώτο άλμα και να κυνηγήσω την καλύτερη δυνατή επίδοση. Πονούσα στον αστράγαλο και αυτό είχε ως συνέπεια να ανταποκριθώ τεχνικά μόνο στο πρώτο άλμα, οπότε η κατάκτηση αυτού του μεταλλίου είναι μεγάλη επιτυχία για μένα. Οι εμφανίσεις μου στους επόμενους αγώνες θα εξαρτηθούν από την πορεία του τραυματισμού μου. Θέλω να αφιερώσω το μετάλλιο στην κοπέλα μου, που λόγω υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να είναι στη Ζυρίχη, όμως, παρακολούθησε τον αγώνα από την τηλεόραση», τόνισε ο πρωταθλητής μας στη μικτή ζώνη.

Ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού, που αγωνίστηκε με ενοχλήσεις στην ποδοκνημική, εξασφάλισε ουσιαστικά το μετάλλιο, από το πρώτο του άλμα, όπου με ένα πολύ καλό πάτημα είδε τον πίνακα να γράφει 8,15 μ. (-0,4). O έμπειρος αθλητής μας στη συνέχεια έδειξε να πονάει, όμως, πάλεψε μέχρι το τελευταίο άλμα προκειμένου να απειλήσει τον νικητή του αγώνα, τον ολυμπιονίκη Γκρεγκ Ράδερφορντ που προσγειώθηκε στα 8.29 μέτρα και «κλείδωσε» το χρυσό μετάλλιο.

Το μετάλλιο αυτό ήρθε να ολοκληρώσει τις εξαιρετικές εμφανίσεις του Τσάτουμα τα τελευταία χρόνια και να επιβεβαιώσει για μια ακόμη φορά πόσο σπουδαίος αθλητής.

Αυτό ήταν το δεύτερο μετάλλιο της χώρας μας στη διοργάνωση μετά το ασημένιο της Κατερίνας Στεφανίδη στο επί κοντώ και το 21ο στην ιστορία των αγώνων. Η χώρα μας ολοκλήρωσε τους αγώνες στην 17η θέση του πίνακα των μεταλλίων.