Στη φυλακή πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα

29

Η Μπαρτσελόνα συγκλονίζεται από την είδηση της φυλάκισης του πρώην προέδρου του συλλόγου, Γιόσεπ Λουίς Νούνιεζ, ο οποίος καταδικάστηκε μαζί με τον γιο του σε εξαετή φυλάκιση για φορολογικές ατασθαλίες και απάτη.

Ο Νούνιεζ, πρόεδρος μεταξύ 1978 και 2000, επέβλεψε την κατασκευή της La Masia και ήταν ο υπεύθυνος για τη δημιουργία της Ντριμ Τιμ, αλλά όλα αυτά δεν τον βοήθησαν να αποφύγει την φυλάκιση για ένα οικονομικό σκάνδαλο το οποίο η μεγάλη σε κυκλοφορία ισπανική εφημερίδα El Pais περιγράφεται και χαρακτηρίζεται ως «το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς στην ιστορία της Καταλονίας».

Ο Βάσκος στην καταγωγή επιχειρηματίας και ο γιος του, βρέθηκαν να έχουν ανακαλύψει ένα σχέδιο με το οποίο κατάφεραν να φοροδιαφεύγουν με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στα 13.000.000 ευρώ.

Η είδηση ​​ήρθε να προστεθεί σε μια μακρά σειρά από οικονομικά σκάνδαλα που απασχολούν κατά καιρούς της ομάδας της Βαρκελώνης, αφού πριν από λίγο καιρό ο Λιονέλ Μέσι κατηγορήθηκε για φοροδιαφυγής, ο πρώην πρόεδρος Σάντρο Ροσέλ οδηγήθηκε στο δικαστήριο μετά από κατηγορίες για διαφθορά στη μεταγραφή του Νεϊμάρ.

«Είναι άλλο ένα πρόβλημα για Μπάρτσα», δήλωσε ο Γιόχαν Κρόιφ. “Πόσα ανάλογα προβλήματα όπως αυτό έχουμε δει τα τελευταία χρόνια; Έξι Επτά; Οκτώ;», αναρωτήθηκε ο Κρόιφ, ο οποίος ήταν αυτός που συμβούλευσε τον Νούνιεζ, κατά την αναχώρηση του ως παίκτης το 1978, να οικοδομήσει μια ακαδημία στα πρότυπα του Αγιαξ και αργότερα εργάστηκε με πρόεδρο τον Νούνιεζ ως προπονητής στην Μπαρτσελόνα.

«Βλάπτει η εικόνα της Μπάρτσα. είναι το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να φανταστείτε για την ομάδα, δεν είναι μόνο για το ίδιο τον Νούνιεζ. Είναι κάτι που θα λερώνει την εικόνα της Μπαρτσελόνα».