Στο μικροσκόπιο της UEFA η Λίβερπουλ

Πρόβλημα με το γνωστό σ’ όλους Financial Fair Play φαίνεται να έχει και η Λίβερπουλ, αφού ο αγγλικός σύλλογος παρουσίασε ζημίες ύψους 49.8 εκατομμυρίων λιρών για το οικονομικό έτος 2012-13 και αντίστοιχη απώλεια 41 εκατομμυρίων λιρών για την περίοδο 10 μηνών έως Μάιο του 2012.

Σύμφωνα με τους κανόνες FFP, οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι δεν επιτρέπεται να εμφανίζουν απώλειες πάνω από 35.4 εκατομμύρια λίρες κάθε τελευταία τριετία.

Η ΟΥΕΦΑ και η επιτροπή της ελέγχουν κυρίως τις ομάδες που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και για τη Λίβερπουλ η φετινή παρουσία της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ την έβαλε κάτω από το μικροσκόπιο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Times», οι «κόκκινοι», που επέστρεψαν φέτος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, είχαν την υποχρέωση να καταθέσουν και τους ισολογισμούς των δύο προηγούμενων σεζόν και εκεί διαπιστώθηκε πως η συνολική ζημιά είναι 115 εκατ. ευρώ και πως δεν έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για το κλείσιμο της «μαύρης τρύπας».

Θυμίζουμε πως μέσα στο καλοκαίρι επιβλήθηκαν ποινές και περιορισμοί, λόγω παράβασης του FFP, σε Μάντσεστερ Σίτι και Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ συνολικά 76 ομάδες ήταν «σε κίνδυνο» από την παραβίαση των κανονισμών, αλλά μόνο σε εννέα εξ αυτών επιβλήθηκαν στο τέλος κυρώσεις από την ΟΥΕΦΑ.

Κι αυτό κάνει τη Λίβερπουλ να ελπίζει, ότι δεν θα μπει σε περιπέτειες, αντίθετα θα εισπράξει το ποσό των 7 εκατομμυρίων λιρών ως μπόνους από την ΟΥΕΦΑ για την συμμετοχή της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.