Συμβαίνουν κι αλλού στα ντέρμπι

Ιστορική μέρα μπορεί να είναι η αυριανή για το γερμανικό ποδόσφαιρο, καθώς ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Μπουντεσλίγκα κινδυνεύει να αποχαιρετήσει…

Το Αμβούργο, μια από τις ομάδες, που δεν έχουν παίξει ΠΟΤΕ στην Β΄Εθνική, παίζει αύριο την ύπαρξή του στο εντός έδρας παιχνίδι με την Σάλκε, καθώς αν δεν κερδίσει υποβιβάζεται!

Το Αμβουργο θέλει μόνο νίκη και ταυτόχρονα να μην κερδίσει η Στουτγάρδη στο Πάντερμπορν και να μην λήξει ισόπαλο το Ανόβερο – Φράιμπουργκ. Αν συμβεί ένα από τα δύο, παίζει σίγουρα μπαράζ με τον 3ο της Β’ Εθνικής, αν συμβούν και τα δύο, σώζεται απευθείας…

Σ΄αυτή τη μεγάλη μάχη που δίνει το Αμβούργο κάποιοι στη… γειτονιά, παρακαλούν να μην τα καταφέρει.

Δεν είναι μόνο οι οπαδοί της δεύτερης ομάδας της πόλης, της Ζανκτ Πάουλι, αλλά και οι οπαδοι της Βέρντερ Βρέμης. Κι όχι μόνο οι οπαδοί!

“Θα ήταν μια χαρά, αν το Αμβούργο έπεφτε στη Β΄Εθνική. Μια χρονιά χωρίς το ντέρμπι του Βορρά, θα το αντέξουμε” δήλωσε ο Ζλάτκο Γιουνούζοβιτς, ποδοσφαιριστής της Βέρντερ!

“Ο καθένας έχει τα προβλήματά του, δεν θα ήθελα να το σχολιάσω” ήταν η απάντηση του τεχνικού διευθυντή του Αμβουργου, Πέτερ Κνέμπελ.

Στην πιο δύσκολη θέση είναι ο Φίλιπ Μπάργκφρεντε, ο ποδοσφαιριστής της Βέρντερ, που κατάγεται από μια περιοχή κοντά στο Αμβούργο και δεν μπορεί να εύχεται να πέσει η ομάδα της περιοχής του.

“Θα είναι κρίμα αν πέσει το Αμβούργο. Αυτά τα δύο ωραία παιχνιδια θα λείψουν. Ούτως ή άλλως, συνήθως κερδίζαμε” είπε ο Μπάργκφρεντε, δηλώνοντας διπλωματικά την προτίμησή του, για την σωτηρία του Αμβούργου!