Τα έκαναν… μούσκεμα στη Σουζούκα

17

Μετ’ εμποδίων ξεκίνησε και συνεχίζεται το Γκραν Πρι της Ιαπωνίας στη Σουζούκα, καθώς οι καιρικές συνθήκες παραλίγο να βάλουν πρόωρο τέλος σε έναν από τους πιο κρίσιμους, για τη μάχη του τίτλου, αγώνες της χρονιάς.

Η FIA γνωρίζοντας ότι επίκειται καταιγίδα, είχε ζητήσει από τους διοργανωτές να αλλάξουν την ώρα έναρξης του αγώνα και να διεξαγόταν νωρίτερα, ωστόσο εκείνοι αρνήθηκαν πεισματικά.

Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος για τις 09:00 ώρα Ελλάδος (15:00 τοπική), ωστόσο οι καταιγίδες μετέτρεψαν την πίστα της Σουζούκα σε… πισίνα. Οι πιλότοι βγήκαν κανονικά σε αυτή, πήραν θέση στα μονοθέσιά τους, αλλά η εκκίνηση έγινε πίσω από αυτοκίνητο ασφαλείας και ο αγώνας ήταν αδύνατο να συνεχιστεί μετά τον τρίτο γύρο, καθώς υψώθηκε κόκκινη σημαία.

Τελικά δόθηκε «έγκριση» για επανέναρξή του στις 9:25 επειδή κόπασε η βροχή, όπως κι έγινε τελικά.

Εφόσον ο αγώνας δεν άρχιζε ξανά, οι πιλότοι θα μοιράζονταν βάσει της θέσης εκκίνησής τους μισούς βαθμούς από όσους προβλέπεται να πάρουν τερματίζοντας κανονικά κι έτσι ο Νίκο Ρόσμπεργκ με 12,5 πόντους θα ξεπερνούσε κατά μισό (!) τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Λιούις Χάμιλτον.