Το δράμα της οικογένειας Μόρα (photo)

33

Μία ιστορία που μέχρι πρότινος έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, δημοσιοποίησε η εφημερίδα της ελληνικής ομογένειας στην Αυστραλία, «Νέος Κόσμος».

Αφορά τον διεθνή Έλληνα ποδοσφαιριστή, Βαγγέλη Μόρα κι ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο αδελφός του, Δημήτρης. Μάλιστα για το θέμα αυτό ο Μόρας θα μεταβεί στην Μελβούρνη για να δώσει μυελό των οστών, που θα χρησιμοποιηθεί για την θεραπεία του αδελφού του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο ποδοσφαιριστής βρίσκεται ήδη στην πόλη της Αυστραλίας και στις 2 Αυγούστου θα υποβληθεί στην σχετική ιατρική διαδικασία. Η ιστορία, όπως την αποκαλύπτει ο «Νέος Κόσμος» έχει ως εξής: Ο Δημήτρης βρίσκεται στην Αυστραλία από τον Μάρτιο, όταν κατά τη διάρκεια των διακοπών του, προφανώς λόγω αδιαθεσίας, μετέβη σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι υποφέρει από λευχαιμία.

Παραμένει στο νοσοκομείο Άλφρεντ, όπου υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία και δεν μπορεί να ταξιδέψει για την Ελλάδα, διότι είναι ένα ταξίδι με αρκετό ρίσκο. Όλη η οικογένειά του βρίσκεται στην Μελβούρνη, για να τον στηρίξει και ψυχολογική.
Το δράμα της οικογένειας Μόρα έχει συγκινήσει τα μέλη της ελληνικής κοινότητας της Μελβούρνης (μάλιστα τον περασμένο μήνα 250 άτομα συγκέντρωσαν 20.000 δολάρια), ενώ υπάρχει πλέον η «καμπάνια Save Moras», η οποία μέχρι στιγμής έχει μαζέψει 100.000 δολάρια που δόθηκαν για τον πρώτο γύρο της χημειοθεραπείας του Δημήτρη. Στόχος είναι να συγκεντρωθούν 250.000 δολάρια.

Όπως αναφέρεται επίσης στο σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας, τον Δημήτρη επισκέφθηκε στο νοσοκομείο και ο γνωστός τραγουδιστής, Αντώνης Ρέμος, ενώ ο Βαγγέλης Μόρας βρέθηκε στο ελληνικό Κολέγιο Oakleigh Grammar, για να ευχαριστήσει τα μέλη του για την βοήθεία τους, ενώ παράλληλα δεν αρνήθηκε να βγει φωτογραφίες και μοιράσει αυτόγραφα (φωτογραφία).
Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν οικονομικά, μπορούν να το κάνουν στον παρακάτω σύνδεσμο: www.mycause.com.au/page/savemoras

Ιδιαίτερα συγκινητική είναι η φωτογραφία, που ανέβηκε στο facebook και δείχνει τα δύο αδέλφια στο νοσοκομείο…