«Έχουμε μπροστά μας μια πρόκληση»

23

Η προσοχή όλων στο στρατόπεδο του Άρη είναι στραμμένη στην αναμέτρηση με τη Νεπτούνας, για την πρώτη αγωνιστική της δεύτερης φάσης του Eurocup, με τον Βασίλη Σίμτσακ να χαρακτηρίζει πρόκληση τη συμμετοχή των «κίτρινων» στη δεύτερη φάση.

Όσα δήλωσε στο arisbc.gr:

«Ο βασικός στόχος στο Eurocup επετεύχθη με την πρόκριση στη δεύτερη φάση και μάλιστα με πρωτιά στον όμιλό μας. Όμως αυτό δε σημαίνει ότι η «δίψα» μας έσβησε. Βλέπουμε τη συμμετοχή μας στο Last 32 ως μία πρόκληση και θα κυνηγήσουμε μέχρι τέλους τις πιθανότητές μας για πρόκριση στην επόμενη φάση», καταθέτει ο έμπειρος σέντερ και συνεχίζει:

«Έχω αγωνιστεί στη φάση του Last 32 και μπορώ να πω ότι πρόκειται για πιο δύσκολη σειρά αγώνων σε σχέση με τον πρώτο γύρο, όπου επίσης αντιμετωπίσαμε πολύ δυνατές ομάδες. Δεν είναι τυχαίο ότι και οι τρεις αντίπαλοί μας πέρυσι έπαιζαν στην Euroleague. Πρόκειται για εξαιρετικές ομάδες με πολύ καλά ρόστερ. Για να σταθούμε όπως πρέπει, οφείλουμε να συνεχίσουμε με την ίδια λογική: Να βλέπουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά και να μπαίνουμε στο παρκέ σαν να παίζουμε σε τελικό. Δηλαδή να έχουμε συγκέντρωση και πάθος από το ξεκίνημα, κάτι που κάναμε στα περισσότερα ματς του πρώτου γύρου».

Αναφορικά με την αναμέτρηση κόντρα στη Neptunas, ο Σίμτσακ τονίζει: «Σαφώς πρόκειται για έναν πολύ δύσκολο αγώνα. Η Neptunas έκανε πολύ καλή πορεία στον πρώτο γύρο, κερδίζοντας, σε ένα δύσκολο όμιλο, τα έξι από τα οκτώ τελευταία παιχνίδια. Είναι πολύ επικίνδυνη στον επιθετικό τομέα, όπου ως λιθουανική ομάδα παρουσιάζεται πολύ αποτελεσματική στο μακρινό σουτ, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι στην άμυνα. Στο «Nick Galis Hall» παίζουμε με… παίκτη παραπάνω, τον κόσμο μας και περιμένουμε για ακόμα μία φορά ένα γεμάτο γήπεδο για να πάρουμε την απαραίτητη νίκη».