Αμετακίνητη η ΑΕΚ

29

Καμία πρόθεση να αλλάξει στάση και να εγκαταλείψει το Eurocup προκειμένου να αγωνιστεί στο Champions League δεν έχει η ΑΕΚ, παρά την αυστηρή και τελευταία προειδοποίηση που έλαβε από πλευράς ΕΟΚ (και μετά από απαίτηση της FIBA) για αποβολή από τις εγχώριες διοργανώσεις.

Η ομοσπονδία έστειλε χθες επιστολή στην κιτρινόμαυρη ΚΑΕ ενημερώνοντας για την πάγια θέση της FIBA και καλώντας τη να ακυρώσει τη συμφωνία της με το Eurocup, ωστόσο αυτό δεν πρόκειται να συμβεί και μάλιστα θα ενημερωθεί σχετικά η ΕΟΚ με επιστολή, πιθανώς και η διεθνής ομοσπονδία.

Η «Ένωση» αναμένεται να λάβει κανονικά μέρος στη συνεδρίαση των ομάδων του Eurocup τη Μεγάλη Παρασκευή στο Λονδίνο, όταν και θα αποφασιστεί μια κοινή δράση (προφανώς δια της δικαστικής οδού) κατά της FIBA.

Από την ΑΕΚ «βγαίνει» πως είχαν όλη την καλή διάθεση να στηρίξουν το Champions League, αλλά στην πορεία διαπίστωσαν πως ούτε τα οικονομικά κίνητρα ήταν τόσο μεγάλα όσο αρχικά τους είχαν υποσχεθεί, αλλά κυρίως ούτε το επίπεδο του ανταγωνισμού ήταν τόσο υψηλό και με τις περισσότερες μεγάλες ομάδες να επιλέγουν το Eurocup αποφάσισαν να παίξουν εκεί. Μάλιστα οι «κιτρινόμαυροι» λένε πως ούτε στο FIBA Champions League υπάρχουν αμιγώς αγωνιστικά κριτήρια συμμετοχής, γιατί ήδη έχουν συμφωνήσει να παίξουν ομάδες που είναι χαμηλά στα εγχώρια πρωταθλήματά τους, ενώ παράλληλα στην ΑΕΚ μιλούν για άνιση αντιμετώπιση από τη στιγμή που η FIBA δεν δείχνει (τουλάχιστον σε πρώτη φάση) ίδια διάθεση να τιμωρήσει όσες ομάδες επέλεξαν να παίξουν στην Ευρωλίγκα, ανάμεσά τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.