Αμυντικό ρεκόρ οχταετίας για τον Άρη

Ο Άρης κατάφερε να κρατήσει το Μεσολόγγι σε πολύ χαμηλό σκορ και να πάρει άνετα τη νίκη, ενώ ενδεικτικό της επίδοσης της φιλοξενούμενης ομάδας, είναι ότι σημείωσε στο τρίτο δεκάλεπτο, μόλις 9 πόντους.

Οι «κιτρινόμαυροι» κράτησαν τους αντιπάλους τους στους 48 πόντους στην πρώτη αμυντική επίδοση 50- της φετινής Stoiximan Basket League. Η προηγούμενη καλύτερη ήταν εκείνη των 53 πόντων στους οποίους κράτησε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ τον Ηρακλή στο ματς της 9ης αγωνιστικής. Η χθεσινή αμυντική επίδοση του όμως ξεπερνάει τα όρια του φετινού Πρωταθλήματος.

Κρατώντας το Μεσολόγγι Baxi στους 48, ο Άρης ισοφάρισε την κορυφαία αμυντική επίδοση του στην τελευταία οχταετία. 48 είχε δεχτεί και από τον Πανιώνιο στο εντός έδρας παιχνίδι του Πρωταθλήματος 2017-18 (60-48) ενώ στις δύο σεζόν που μεσολάβησαν καλύτερες επιδόσεις του στο πρώτο μισό του παρκέ ήταν στη σεζόν 2018-19 οι 54 που δέχτηκε από τον Ήφαιστο (65-54) και στην περσινή οι 59 που δέχτηκε από το Περιστέρι (72-59). Για να βρούμε επίδοση καλύτερη της χθεσινής από τον Άρη, θα πρέπει να γυρίσουμε στη σεζόν 2012-13 όταν κράτησε το Περιστέρι στους 46 (70-46).

Το διάστημα στο οποίο η άμυνα του Άρη ήταν πιο αποτελεσματική ήταν το δεύτερο ημίχρονο. Κρατώντας το Μεσολόγγι Baxi στους 19 πόντους σε αυτό το διάστημα (εννιά στην τρίτη και 10 στην τέταρτη), «έγραψε» ένα ακόμη αμυντικό ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των 23 πόντων που δέχτηκαν το Μεσολόγγι Baxi στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Ιωνικό Hellenic Coin, ο Κολοσσός H Hotels στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με το Λαύριο Megabolt και ο Προμηθέας στο δεύτερο ημίχρονο του παιχνιδιού με το Περιστέρι.