Αντιδρά ο Άρης για τη στάση του ΕΣΑΚΕ σε αίτημα του ΠΑΟΚ

88

Νέο… ζήτημα μεταξύ ΚΑΕ Άρης και ΕΣΑΚΕ προέκυψε, μετά τα τηλεοπτικά. Αυτή τη φορά, η διαφωνία έχει να κάνει με την στάση της διοργανώτριας σε αίτημα που κατέθεσε η ΚΑΕ ΠΑΟΚ, για αλλαγή ημερομηνίας του el clasico της Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Άρης αγωνίστηκε την περασμένη Τετάρτη στη Φινλανδία με την Κατάγια για το FIBA Europe Cup. Με αίτημά του προς τον ΕΣΑΚΕ είχε ζητήσει μετάθεση κατά μία μέρα του αγώνα του με τον Κολοσσό στη Ρόδο, Κυριακή αντί Σαββάτου, ώστε να μην καταπονηθεί η αποστολή από το μακρινό ταξίδι. Ο ΕΣΑΚΕ μετέφερε το αίτημα στον Κολοσσό, οι Ροδίτες αρνήθηκαν κι έτσι οι διοργανωτές δεν μετέθεσαν την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα.

Στο μεταξύ, η ΚΑΕ ΠΑΟΚ, που αγωνίζεται την επόμενη Τετάρτη (21/11) με την Τενερίφη στην Ισπανία ζήτησε από τον ΕΣΑΚΕ, για τους ίδιους ακριβώς λόγους που είχε επικαλεστεί και ο Άρης, να αλλάξει μερα το ντέρμπι με τους κιτρινομαυρους, που έχει για το Σάββατο 24 Νοεμβρίου (18:00).

Ο ΕΣΑΚΕ μετέφερε το αίτημα στον Άρη, οι κιτρινόμαυροι αρνήθηκαν, ωστόσο η διοργανώτρια αρχή, σύμφωνα με όσα λένε από την ΚΑΕ, δίνει το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να θέσει το αίτημα στην Επιτροπή Πρωταθλήματος, κάτι που δεν συνέβη με τον Άρη, αλλά και δεν επιτρέπεται από τους κανονισμούς.

Σημειώνεται ως ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Άρης, Δημήτρης Γουλιέλμος ζήτησε να γίνει η διαδικασία παρουσία εκπροσώπων των δύο ομάδων και παράλληλα ψηφοφορία των μελών, καθώς, όπως λένε στον Άρη, υπήρχε πρόθεση η διαδικασία να γίνει μέσω τηλεφώνου.