Απέφυγε τα χειρότερα το ζεύγος Λάσκαρη

41

Η δικαστική διαμάχη του Νίκου Λάσκαρη και της Τζώρτζια Ευσεβίου με τον Λετονό επιχειρηματία καλά κρατεί, ωστόσο το ζεύγος απέφυγε τα χειρότερα καθώς το αίτημα των Ελβετικών αρχών για δίκη εκεί, απορρίφθηκε από το συμβούλιο εφετών.

Επίσης, ο Νίκος Λάσκαρης βρέθηκε στην ανακρίτρια και κατέθεσε αίτημα ώστε η εγγυητική να καταβληθεί μέσω υποθήκης σε ακίνητη περιουσία ή με εγγυητική επιστολή τράπεζας.

Δείτε αναλυτικά τι αναφέρει το ρεπορταζ του blog dikografies.blogspot.gr.:

«oι Ελβετοί έχουν ζητήσει την έκδοση της κ. Ευσεβίου, προκειμένου να δικαστεί εκεί, για την υπόθεση της μήνυσης του Λετονού Μάικλ Σουμπότινς, που ισχυρίζεται ότι, το ζεύγος Λάσκαρη υπεξαίρεσε 915 κιλά χρυσού και 57.000.000 ευρώ.

Το δικαστικό συμβούλιο απέρριψε το αίτημα των ελβετικών δικαστικών Αρχών, καθώς η ίδια υπόθεση διερευνάται ήδη από την ελληνική Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα εκκρεμεί στο στάδιο της ανάκρισης, όπου είναι κατηγορούμενοι σε βαθμό κακουργήματος ο Νίκος Λάσκαρης και η Τζώρτζια Ευσεβίου.

Για την υπόθεση της υπεξαίρεσης η Τζώρτζια Ευσεβίου κατέβαλλε την εγγύηση των 200.000 ευρω, που όρισε η ανακρίτρια μετά από την απολογία της και πλέον είναι ελεύθερη».