Αυτοί κάνουν τη διαφορά στον Άρη!

19

Ο Άρης μετά την χθεσινή του επικράτησε επί της Ντνίπρο, μετράει «2 στα 2» και στόχος να συνεχίσει στο σερί του και κόντρα στο Περιστέρι την Κυριακή. Η εξήγηση για τις νίκες των «κιτρίνων» είναι απλή και είναι οι «παγκίτες» που ανέλαβαν δράση.

Βλέποντας κάποιος τα δύο τελευταία παιχνίδια του Άρη, αντιλαμβάνεται ότι ο πάγκος, οι αναπληρωματικοί, ήταν αυτοί που έκαναν την… διαφορά και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς από τα στατιστικά.

Η αρχή έγινε στον αγώνα με τον Κολοσσό στην Ρόδο, όπου ο Άρης επικράτησε με 72-61. Σε εκείνο το παιχνίδι ο Βαγγέλης Αγγέλου ξεκίνησε με τους Μποχωρίδη, Μπελ, Νταλό, Χάρις και Χρηστίδη όπου ουσιαστικά η μοναδική… έκπληξη ήταν η παρουσία του Έλληνα σέντερ. Οι «πενταδάτοι» πρόσφεραν σε εκείνο τον αγώνα 25 πόντους, 19 ριμπάουντ και 8 ασίστ έχοντας συνολικά 93 λεπτά συμμετοχής.

Από την άλλη ο πάγκος ήταν το στοιχείο που έκανε την διαφορά και έδωσε την νίκη. Ο Αγγέλου χρησιμοποίησε τους Σλαφτσάκη, Φλιώνη, Κάιζερ, Τζόουνς, ΜακΓκί και Βεργίνη οι οποίοι του έδωσαν συνολικά 47 πόντους, 22 ριμπάουντ, 7 ασίστ σε συνολικά 107 λεπτά συμμετοχής.

Κάτι ανάλογο έγινε και κόντρα στη Ντνίπρο, όπου φυσικά οι συνθήκες ήταν διαφορετικές σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στον Κολοσσό, όπου ο βαθμός δυσκολίας ήταν μεγαλύτερος. Αλλά και πάλι ο πάγκος έκανε την διαφορά.

Ο Αγγέλου ξεκίνησε με τους Τζόουνς, Κάιζερ, Βεργίνη, Νταλό και Χάρις, οι οποίοι συνολικά έδωσαν 43 πόντους, 14 ριμπάουντ και 15 ασίστ σε 93 λεπτά συμμετοχής.

Στην αναμέτρηση αγωνίστηκαν επίσης οι Μποχωρίδης, Φλιώνης, Βουλγαρόπουλος, Χρηστίδης, Σλαφτσάκης, ΜακΓκί και Αγγέλου οι οποίοι σε 107 λεπτά συμμετοχής πρόσφεραν 43 πόντους, 24 ριμπάουντ, επτά ασίστ.

Ουσιαστικά δηλαδή οι «παγκίτες» και στα δύο παιχνίδια πρόσφεραν πάνω από 50%, ένα στοιχείο που έκανε την διαφορά και οδήγησε σε ισάριθμες νίκες.