Βασιλακόπουλος για Γκάλη, Γιαννάκη και άλλα…

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος αναφέρθηκε στην απουσία του Νίκου Γκάλη και του Παναγιώτη Γιαννάκη από την εκδήλωση για την επέτειο του Eurobasket του 1987, ενώ μίλησε και για το ζήτημα του προπονητή της Εθνικής.

Μεταξύ άλλων είπε στον Arena FM:

«Ήταν τόσο έντονες οι συγκινήσεις to ’87 που δε φεύγουν ποτέ από το μυαλό. Είχαμε προετοιμαστεί  όμως να υποδεχθούμε και να αξιοποιήσουμε τον κόσμο που ήρθε κοντά στο μπάσκετ. Θέλαμε να μπούμε στις μεγάλες δυνάμεις, αλλά δεν περιμέναμε να βγούμε πρώτοι σε εκείνο το Ευρωμπάσκετ.

Συνεχίσαμε βέβαια με πολύ μεγάλες επιτυχίες και στην ανδρών και στους εφήβους και στους παίδες. Είμαστε συνεχώς στο προσκήνιο.

Υπήρχε ένα σχέδιο και ένα πλάνο, αλλά και η ενότητα η διοικητική για να κρατάει το χώρο του μπάσκετ ενωμένο. Όλο αυτό όμως είναι βασισμένο σε αρχές και αξίες που σήμερα δύσκολα τις βρίσκεις.

Ήταν όμορφη η χθεσινή εκδήλωση έτσι όπως θέλουμε να είμαστε ταπεινοί και λιτοί. Όσο για τη μη παρουσία Γκάλη, Γιαννάκη, έδωσε μια απάντηση ο  Σταυρόπουλος που με καλύπτει απόλυτα. Δε θέλω να πω κάτι άλλο. Μέσα σε μια οικογένεια αναπτύσσονται διαφωνίες, αλλά έκαναν λάθος που δεν ήρθαν. Δεν υπάρχει χώρος για μικρότητες.

Έπρεπε να μπουν όλα στο πλάι και να είναι όλοι εκεί στη γιορτή. Νομίζω ότι πρέπει να σταθούμε πέρα από αυτά που μας χωρίζουν. Σέβομαι απόλυτα τον Γκάλη και τον Γιαννάκη, που πρόσφεραν τόσα και ήταν οι κύριοι εκφραστές του θριάμβου.

Τέλος να πω ότι θα έχουμε σύντομα προπονητή στην Εθνική και μάλιστα Έλληνα».