Βασιλειάδης : «Με πλήγωσαν…»

Ο Κώστας Βασιλειάδης μίλησε για πρώτη φορά, μετά την απόφασή του να συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ.

Σε συνέντευξή του στο Μέτροσπορτ, και στον Βασίλη Βλαχόπουλο, ο Βασιλειάδης μίλησε γι΄ αυτά που έγιναν κι εξέφρασε και το παράπονό του.

Για τις αντιδράσεις, που προκάλεσε η συμφωνία του με την ΑΕΚ :

«Περίμενα αντιδράσεις αλλά όχι σε αυτό το επίπεδο. Ξεπέρασαν τα όρια. Φαντάζομαι ότι, αν πήγαινα στο Ρέθυμνο όλα θα ήταν διαφορετικά. Κάποιες αντιδράσεις είναι φυσιολογικές, γνωρίζω την κοινωνία της Θεσσαλονίκης, αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω το μέγεθός τους. Ο κόσμος δε γνωρίζει και δεν είναι υποχρεωμένος να ξέρει. Θέλει να βλέπει την ομάδα του να κερδίζει. Πληγώθηκα από τις αντιδράσεις, επαναλαμβάνω όμως ότι ζω στη Θεσσαλονίκη, ξέρω τις συνήθειες της πόλης. Ο ΠΑΟΚ έχει τα πάντα, όλα τα συναισθήματα. Ακόμη όμως κι αυτές οι αντιδράσεις δεν αλλάζουν τη σκέψη μου, το μυαλό μου και κυρίως την καρδιά μου»»

Για την περσινή απόφασή του να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ :

«Δε μετάνιωσα που γύρισα. Ηταν 100% μια συνειδητή απόφαση η οποία είχε να κάνει με την επιθυμία μου να βοηθήσω την ομάδα. Ανεξαρτήτως του πώς κύλησε η χρονιά, νιώθω ότι έκανα πραγματικά ότι περισσότερο μπορούσα. Στις σχέσεις μου με τους συμπαίκτες μου, στο ότι προσπάθησα να τους προστατεύσω στις δύσκολες στιγμές. Όταν έρχονται κακές ήττες άμεσα θα πρέπει να προετοιμαστείς για το… μεγάλο κύμα που θα σε χτυπήσει. Κι αν εκεί οι προσωπικές σχέσεις δεν είναι καλές, είσαι καταδικασμένος να πνιγείς. Εμείς επιβιώσαμε γιατί είχαμε αυτό το δέσιμο».

Για τον τραυματισμό στο πέλμα, που τον ταλαιπώρησε μέσα στη σεζον :

«Οταν αποφάσισα να επιστρέψω γνώριζα τους κινδύνους αλλά και τις πιθανές συνέπειες. Εγιναν πολλά. Ηρθε κι αυτός ο τραυματισμός. Μετά τον αγώνα με τον Αρη δε μπορούσα να περπατήσω. Ο κόσμος εντυπωσιάζεται όταν μαθαίνει ότι ένας παίκτης χρειάστηκε να υποβληθεί σε ενέσεις για να παίξει. Επειδή όμως το έκανα πολλές φορές στον ΠΑΟΚ, για μένα είναι μια κίνηση ρουτίνας».

Για το μέλλον του ΠΑΟΚ :

«Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται έναν ηγέτη ο οποίος θα αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα στην ομάδα. Αν εμφανιστεί θα πρέπει ως πρώτη κίνηση να κρατήσει τον Μπάνε Πρέλεβιτς και μετά όλα θα αλλάξουν. Χρειάζονται περισσότερα χρήματα και ο άνθρωπος που θα δώσει όραμα. Ο κόσμος έχει μάθει αλλιώς. Θέλει να δει την ομάδα να διεκδικεί υψηλούς στόχους, να πραγματοποιεί πορεία πρωταθλητισμού και κυρίως έναν άνθρωπο που θα τον εμπνέει. Τόσο απλά».