Γαλατσόπουλος:”Επιθυμία του κόσμου το All Star”

3

Στην παρουσίαση του All Star Game μίλησε ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο κόσμος επιθυμούσε την επαναφορά της διοργάνωσης.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Είναι μεγάλη χαρά για μένα που βρίσκομαι σήμερα στην Πάτρα. Eίναι η πρώτη φορά που έρχομαι στην πόλη, παρότι έχω πολλούς φίλους εδώ. Χαίρομαι επίσης που είδα να είναι «παρών» και ο Βασίλης Γεωργίου, η μεγάλη και ιστορική μορφή της δημοσιογραφίας. Σας ευχαριστούμε όλους για την παρουσία σας στην συνέντευξη Τύπου. Το All Star Game είναι ένας θεσμός που αγαπήθηκε από κοινό, παίκτες, προπονητές και παράγοντες του μπάσκετ. Η επιθυμία του κόσμου, μας ώθησε στην αναβίωση του θεσμού ύστερα από 4 χρόνια διακοπής. Το περασμένο καλοκαίρι, όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του ΕΣΑΚΕ, ήταν από τις πρώτες μας προτεραιότητες.

Ήρθαμε αμέσως σε συμφωνία με τον ΠΣΑΚ και την ΕΡΤ και συμπεριλάβαμε την διεξαγωγή του All Star Game στο ετήσιο καλεντάρι μας. Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να βρούμε και την πόλη που θα το φιλοξενούσε. Η Πάτρα είναι μια αυθεντική μπασκετούπολη, έχει αγαπήσει ενδεχομένως περισσότερο από κάθε άλλη τον συγκεκριμένο θεσμό, καθώς έχει αναλάβει με επιτυχία 4 διοργανώσεις στο παρελθόν. Η ανταπόκριση του Δήμου, του Προμηθέα και του ΠΕΑΚ ήταν άμεση και τους ευχαριστούμε. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην Πάτρα και στη διοργάνωση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019, ένα θεσμό με μεγάλη και διεθνή απήχηση όπως είναι και το All Star Game.

Επίσης, ευχαριστούμε τον ΣΕΠΚ και την ΟΣΕΚΑ, που με την ανταπόκρισή τους αποδεικνύουν ότι η οικογένεια του μπάσκετ είναι πάντα ενωμένη. Θέλω να πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» προς τους χορηγούς μας, τον κεντρικό χορηγό, τη μεγαλύτερη εταιρία καυσίμων στην Ελλάδα, την ΕΚΟ, η συμβολή της οποίας είναι πολύ σημαντική με δεδομένη και τη δύσκολη συγκυρία που περνάει η χώρα μας, όπως επίσης και τη Λουξ, την Γέφυρα ΑΕ, την Ολυμπία Οδο, την Athlos Sport και την Spalding. Ομως, το πιο μεγάλο «ευχαριστώ» πάει προς τους φιλάθλους, στους χιλιάδες που συμμετείχαν στην ψηφοφορία και σε εκείνους που θα γεμίσουν τις εξέδρες του «Τόφαλος» στη διάρκεια του All Star Game. Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα έχει πλούσιο θέαμα, ενώ θα υπάρχουν όπως πάντα οι διαγωνισμοί καρφωμάτων και τριπόντων.

Ενας ακόμη λόγος, προκειμένου οι φίλαθλοι αξίζει να δώσουν το «παρών». Θέλω επίσης να σταθώ στους πρωταθλητές της ζωής, στα παιδιά με αμαξίδιο που μετέχουν στο πρωτάθλημα της ΟΣΕΚΑ, αλλά και στον ξεχωριστό αγώνα που θα γίνει και θα ενώσει τη νέα γενιά του ελληνικού μπάσκετ με το ένδοξο παρελθόν. Η υπόσχεση μας, εμάς των 14 ΚΑΕ του πρωταθλήματος, των προπονητών και των παικτών όλων των ομάδων, είναι ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό προκειμένου να προσφέρουμε στον κόσμο όμορφες στιγμές. Το νόημα του All Star Game είναι ότι το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι, αρά διασκέδαση και προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, με στόχο, παράλληλα, και την ανάδειξη της κοινωνικής ευαισθησίας. Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που έχει κάνει αμέτρητες φορές υπερήφανους τους Έλληνες, γι΄ αυτό και προσπαθήσαμε να έχουμε το χαμηλότερο εισιτήριο στο κυρίως παιχνίδι της Κυριακής, ενώ οι αγώνες του Σαββάτου θα είναι δωρεάν.

Παράλληλα, θέλω να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη για την στήριξή του, τον οποίον ελπίζουμε να τον δούμε και στην Πάτρα, αλλά και να πω και ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στο προσωπικό και στα στελέχη του ΕΣΑΚΕ, τα οποία εδώ και 2 μήνες περίπου εργάζονται νυχθημερόν, παράλλλα με τις υποχρεώσεις του πρωταθλήματος και ξοδεύουν εργατοώρες, στερώντας χρόνο από τις οικογένειές τους, προκειμένου να πάνε όλα καλά. Ραντεβού το διήμερο 10-11 Φεβρουαρίου στην μπασκετούπολη Πάτρα, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο αυτές τις μέρες λόγω και του Καρναβαλιού. Ευχαριστώ, τέλος, τον Δήμο Πατρέων και τον μεγαλομέτοχο του Προμηθέα, Βαγγέλη Λιόλιο, που από την πρώτη κιόλας στιγμή είναι μαζί μας στην προσπάθεια για ένα πολύ δυνατό All Star Game έπειτα από 4 χρόνια απραξίας και ο οποίος έχει συνεισφέρει πάρα πολλά”.