Γαλατσόπουλος: “Ευχή όλων να αναλάβει ο Σαββίδης”

Ο νέος πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βαγγέλης Γαλατσόπουλος μίλησε για την εκλογή του , καθώς είπε και ενδιαφέροντα πράγματα για να αναλάβει και το μπασκετικό τμήμα του Δικεφάλου, ο Ιβάν Σαββίδης. Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο “Sports24radio”:

Για την εκλογή του στην προεδρία του ΕΣΑΚΕ: «Νομίζω ότι υπάρχει σύνεση και συνεργασία. Αυτή ήταν άλλωστε και η αιτία για να κατέβω υποψήφιος. Για αρχή είναι ένα πολύ θετικό μήνυμα η ομοφωνία. Από εκεί και πέρα θα φανεί στην πορεία. Τέθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο και θα ήταν ευχής έργο για τα επόμενα δύο χρόνια, όλες οι αποφάσεις να είναι ομόφωνες. Ξεκινώντας με αυτό το πνεύμα θέλουμε να κάνουμε πολλά πράγματα για το καλό του μπάσκετ και των ομάδων».

Για το αν έχει ανοικτή γραμμή με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό: «Αν υπάρχει κοινή λογική δεν είναι δύσκολο να τα καταφέρουμε, όπως έγινε και με τον ΠΑΟΚ. Αρκεί να μην βλέπουμε μόνο τι συμφέρει τις ομάδες μας, αλλά όλους. Αν υπάρχει αυτή η λογική θα καταφέρουμε πολλά πράγματα για το μπάσκετ που έχει προσφέρει πολλά και δεν έχει πάρει αυτά που του αναλογούν. Ακόμα δεν έχουν γίνει ζυμώσεις, αλλά έχουμε μιλήσει με ανθρώπους. Άλλωστε και στα τελευταία συμβούλια ήρθε ο κ. Αγγελόπουλος και σε προηγούμενα ο κ. Γιαννακόπουλος. Το μπάσκετ έχει μπάτζετ κοντά στα 60 εκ., δύο από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, αθλητές που μιλάει όλη η Ευρώπη για αυτούς και ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες ως επενδυτές και εμφανίζονται και καινούριοι. Αυτά είναι τα θετικά. Πάνω σε αυτό το πνεύμα θέλουμε να επικρατήσει η κοινή λογική, να πάμε σε κεντρική διαχείριση, κάτι για το οποίο όλοι έχουν δηλώσει θετικοί. Βέβαια άλλο τα λόγια, άλλο η πράξη. Η ενδυνάμωση του συνεταιρισμού δεν είναι θέμα προέδρου, αλλά θέμα όλων των ομάδων».

Για την κόντρα των διοικητικών ηγετών των «αιωνίων»: «Αυτό, όπως και εσείς καταλαβαίνετε, δεν είναι καλό πρώτα για τις δύο ομάδες για τις οποίες μιλάει όλη η Ευρώπη. Αυτό πρέπει πρωτίστως να προβληματίσει τους ιδιοκτήτες τους. Το σίγουρο είναι ότι αυτό πρέπει να σταματήσει. Δεν μπορώ να λέω θα κάνω αυτό και το άλλο μετά από 16 ώρες εκλογής. Υπάρχουν σκέψεις και πλάνο. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός για τις υπόλοιπες ομάδες, καθώς υπάρχουν άλλοι δώδεκα άνθρωποι που βάζουν τα χρήματά τους. Αυτό που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε είναι να λειάνουμε τα πράγματα πρώτα σε προσωπικό επίπεδο».

Για τις υπόλοιπες ομάδες της Α1: «Αυτό είναι ένα μυστικό που πρέπει να το βγάλουμε προς τα έξω. Στο φετινό πρωτάθλημα, όλοι οι αγώνες, είτε είναι του ανώτερου επιπέδου, είτε λίγο πιο κάτω, έχουν καλό θέαμα. Αρχικά πρέπει το πρωτάθλημα να τελειώσει ομαλά, με ωραίους αγώνες στα πλέι οφ. Το θέμα των τηλεοπτικών είναι από τα πρώτα στην ατζέντα. Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε το προϊόν μπάσκετ και δεν έχει την προβολή που του αντιστοιχεί. Υπάρχουν άνθρωποι που επενδύουν. Ο στόχος μας είναι οι παίκτες και οι προπονητές να χαίρονται το μπάσκετ, οι φίλαθλοι να το απολαμβάνουν και όσοι επενδύουν να παίρνουν χρήματα πίσω».

Για τον ΠΑΟΚ και την προσπάθεια της ομάδας: «Έχει γίνει σπουδαίο έργο και για αυτό μιλάει η εικόνα. Ο ΠΑΟΚ δουλεύει οργανωμένα με αυτά που έχει. Όσο αντέχει το πάπλωμα. Γίνονται πραγματικά καλές κινήσεις και η βοήθεια του κ. Μαρκόπουλου είναι πολύ μεγάλη και του αξίζει τεράστιος σεβασμός. Επίσης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Σαββίδη, για τη σημαντική βοήθειά του στο μπάσκετ και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να ενισχυόμαστε».

Για το αν θα εμπλακεί ενεργά ο Ιβάν Σαββίδης με το μπάσκετ του ΠΑΟΚ: «Την απάντηση την έχει δώσει ο ίδιος όταν στην Αμερική είπε δημοσίως ότι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν καλά και ότι θα μας στηρίξει. Ο κ. Σαββίδης ούτε πιέζεται, ούτε πρεσάρεται. Είναι προσωπική του απόφαση και τη στιγμή που θα θελήσει να εμπλακεί προσωπικά θα το κάνει. Αυτή είναι η ευχή όλων στον ΠΑΟΚ».