Γιαννάκης:”Συγχαρητήρια στους παίκτες μου”

16

Ενθουσιασμένος με την εμφάνιση και την νίκη της ομάδας του απέναντι στο Λαύριο, εμφανίστηκε ο Παναγιώτης Γιαννάκης, στην συνέντευξη τύπου μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Συγχαρητήρια στους παίκτες για τη νίκη μέσα μέσα από μια τόσο πιεστική βδομάδα και με έναν αντίπαλο για τον οποίο θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στην ομάδα και στον προπονητή, που θα άξιζε να είναι στο Ολ Σταρ Γκέιμ, θα τον ήθελα κοντά, γιατί είναι παράδειγμα… Το Λαύριο είναι επικίνδυνη ομάδα, έχει παίκτες που μπορούν να σκοράρουν και είχαμε δύσκολη δουλειά. Όταν μια ομάδα βάζει στον Παναθηναϊκό 100 πόντους στο ΟΑΚΑ, οι παίκτες της έχουν ενθουσιασμό και αυτοπεποίθηση ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα σε οποιοδήποτε μέρος του γηπέδου. Εμείς έπρεπε να είμαστε συγκεντρωμένοι και ήμασταν. Αξίζαμε τη νίκη. Βασικούς παίκτες του Λαυρίου τους ελέγξαμε με τον Μούρτο (Μουρ) και τον Τσαϊρέλη (Μέιερ), αλλά μας δημιούργησαν πρόβλημα ο Τζόνσον και ο Νίξον στο τέλος που έβαλε μεγάλα σουτ.

Τα παιδιά έπαιξαν καλά, αξίζουν συγχαρητήρια, αντιδράσαμε πολύ καλά. Είχαμε πολλούς παίκτες που και σκόραραν και πήραν ριμπάουντ και έπαιξαν άμυνα. Είπα στα παιδιά στα αποδυτήρια πριν το παιχνίδι ότι τέτοια ματς είναι εύκολα αρκεί να θες να είσαι συγκεντρωμένος και συμπαίκτης. Είχαμε αρκετές συνεργασίες και άμυνες και ομαδικά ριμπάουντ. Είχαμε μια βδομάδα να προπονηθούμε, έχουμε πάρα πολλά προβλήματα, τα παιδιά προσπαθούν. Αξίζουν συγχαρηρήρια στο σταφ, σε όλους, στα παιδιά στα γραφεία. Αυτό που έκανε σήμερα ο κόσμος είναι ότι μας έκανε να νιώσουμε σα στο σπίτι μας, γιατί αυτό είναι το σπίτι μας. Αν συνεχίσει έτσι,  θα δει την ομάδα του όπως θέλει, προοπτική υπάρχει.

Θα συνεχίσουμε πολύ καλύτερα από ότι μέχρι σήμερα. Ελπίζω να μην έχουμε τραυματισμούς. Θα φύγουν τρία παιδιά για την Εθνική, ελπίζω να μπορούμε να κάνουμε προπόνηση, για να παίξουμε καλύτερο μπάσκετ. Τα παιδιά αποζημίωσαν τον κόσμο και με τον τρόπο που έπαιξαν και με το πάθος που έβγαλαν»

Για την κίνηση των οπαδών και του Ερασιτέχνη :

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό” και συνέχισε κάνοντας επί της ουσίας έκκληση σε όλο τον κόσμο να γεμίσει το Παλέ και στους διοικούντες να κάνουν τη… δουλειά τους, αλλά και στους Αρειανούς να είναι ενωμένοι: “Ο κόσμος μιλάει για επαγγελματίες παίκτες, που παίζουν ή δεν παίζουν καλά. Τα παιδιά θέλουν να παίξουν μπάσκετ και θέλουν να παίξουν καλά. Αυτό συμβαίνει είτε όταν ενώνονται όταν έχουν έναν δυνατό αντίπαλο απέναντί τους, είτε όταν έχουν τον κόσμο να τους συμπαραστέκεται. Ο Άρης έχει παιδιά με καλό χαρακτήρα, θέλουν να γίνουν καλύτεροι παίκτες, αλλά είναι δύσκολο έχοντας τόσα πολλά παιχνίδια και ταξίδια. Τα παιδιά είναι επαγγελματίες. Πρέπει και οι άλλοι να τους συμπεριφέρονται έτσι. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε και για τον κόσμο, αλλά πρέπει να είναι το γήπεδο γεμάτο και ο κόσμος να πείσει αυτούς που έχουν διαφορές, να είναι ενωμένοι. Μην εθελοτυφλούν. Δεν μπορεί να γίνει κάτι δια μαγείας»