«Για αυτό επιλέξαμε Champions League»

Στο Παρίσι βρέθηκε σήμερα ο Νίκος Λάσκαρης για να υπογράψει το προσύμφωνο με την FIBA για την διοργάνωση του Champions League. 

Αναλυτικά η ομιλία του εκεί, μέσα από το Aris bc:

Ο ιδιοκτήτης της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε., Νίκος Λάσκαρης, υπέγραψε σήμερα (21/03) στο Παρίσι pre-contract με την FIBA για το «Champions League».

Αναφερόμενος στους λόγους που επέλεξε να αγωνίζεται ο ΑΡΗΣ από την προσεχή σεζόν στη νέα διοργάνωση, είπε: «For the love of Basketball» («Για την αγάπη μας για το μπάσκετ»), επικαλούμενος ουσιαστικά την ατάκα με την οποία έκλεισε την ομιλία του προς τα υπόλοιπα μέλη της λίγκας. Υπήρχαν, όμως και άλλοι σημαντικοί παράγοντες που έκαναν την πλάστιγγα να γείρει οριστικά υπέρ της FIBA. «Επιλέξαμε το Champions League για την διαφάνεια, την αξιοκρατία, τον επαγγελματισμό και την μεγάλη προοπτική που έχει».

Αξίζει να σημειωθεί ό,τι ο κύριος Λάσκαρης ανέβηκε στο βήμα (κατόπιν σχετικής πρόσκλησης των μελών της FIBA) και μίλησε για εσωτερικά ζητήματα της λίγκας. Μεταξύ άλλων, τόνισε πως δεν πιστεύει στις κλειστές λίγκες και τα κλειστά συμβόλαια και πως μέσα από μια αξιοπρεπή και ‘διάφανη΄ διοργάνωση θα μπορέσουν να αναδειχθούν νέοι παίκτες, νέα ταλέντα και θα αναμετρώνται οι καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Επιπλέον, στάθηκε ιδιαίτερα στην διαφάνεια των εσόδων και εξόδων.