Γκάλης και Ζαμπίδης στη μάχη του κορωνοϊού (pics)

Ο Νίκος Γκάλης, ο Μιχάλης Ζαμπίδης και αρκετοί άλλοι Έλληνες Ολυμπιονίκες και Πρωταθλητές δίνουν τα δικά τους ενθύμια για δημοπρασίες που θα στηρίξουν την μάχη ενάντια στον κορωνοϊό.

Σπουδαίοι Έλληνες αθλητές και Ολυμπιονίκες αποφάσισαν να προσφέρουν από το δικό τους μετερίζι ότι μπορούν στην μάχη ενάντια στον κορωνοϊό. Όπως ενημέρωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Νίκος Γκάλης και ο Μιχάλης Ζαμπίδης αποφάσισαν να δωρίσουν κειμήλια ανεκτίμητης αξίας από την προσωπική τους συλλογή, τα οποία θα δημοπρατηθούν, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ζήσε Αθλητικά», για τη στήριξη του αγώνα ενάντια στον Covid-19.

Όπως τονίζει ενδεικτικά το δελτίο τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Συνεχίζονται αμείωτες οι χορηγίες και οι δωρεές της αθλητικής οικογένειας, ευχαριστεί εκ μέρους της Κυβέρνησης ο Υφυπουργός Αθλητισμού

Ο αθλητισμός, που ως κοινωνική έκφραση έχει βασικές αξίες την αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό, εξακολουθεί να συνεισφέρει στον αγώνα ενάντια στον κορωνοϊό στη χώρα μας. Με πράξεις που βρίσκουν μιμητές και αξίζουν προβολής και συγχαρητηρίων, οι δωρεές της ευαισθητοποιημένης αθλητικής οικογένειας ενισχύουν την κοινή προσπάθεια και προάγουν την κοινωνία των πολιτών.

Ήδη, Ολυμπιονίκες και Πρωταθλητές μας, από τις αρχές της προσεχούς εβδομάδας, θα δημοπρατούν προσωπικά ενθύμια από την σπουδαία καριέρα και τις αθλητικές επιτυχίες τους, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ζήσε Αθλητικά», της διαδικτυακής καμπάνιας για την προώθηση των αξιών του αθλητισμού στην ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα στη νέα γενιά. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τις δημοπρασίες θα διατεθούν στον ειδικό λογαριασμό για τον κορωνοϊό (Τράπεζα Πειραιώς, Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας Α.Ε.)