«Δεν μας σοκάρει…»

Ο Τζέρελ Μακ Νιλ δεν γνώριζε για την αρνητική παράδοση του Αρη επί ιταλικού εδάφους. Θυμόταν όμως τη μοναδική φορά που αγωνίστηκε στο «Forum» του Μιλάνου κι αυτή στοιχειοθετεί επιπλέον κίνητρο για τον ίδιο.

«Είχα παίξει πολύ άσχημα τότε. Δεν ήξερα ότι είναι τόσο αρνητική η παράδοση, αυτό σημαίνει ότι αν κερδίσουμε θα γράψουμε ιστορία», είπε.

Ο Αμερικανός περιμένει από την ομάδα του να δείξει αντίδραση, έπειτα από την κακή εμφάνιση στη Ρόδο. Ακόμη και χθες το απόγευμα, πριν την προπόνηση του Αρη στο «Forum», είχε χαρακτηριστικές τοποθετήσεις.

«Δεν πρέπει να απογοητευτούμε. Δεν είμαστε η ομάδα που δεν θα παίξει σωστά, που θα έχει μεγάλα κενά, που δεν θα έχει ενέργεια. Δεν είμαστε ομάδα υψηλού επιπέδου, αλλά έχουμε άλλα στοιχεία. Ταλέντο και ψυχή. Αυτά τα παιχνίδια πρέπει να τα έχουμε πάντα στο μυαλό μας για να ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί όταν δεν έχουμε συγκέντρωση».

Ρωτήθηκε για τον ελάχιστο χρόνο που έχει ο Αρης στη διάθεσή του ώστε να προετοιμαστεί για τους αγώνες.

«Έχουμε μάθει να λειτουργούμε έτσι και μάλιστα είχαμε επιτυχία. Η διαφορά μεταξύ μιας καλής με μια φοβερή ομάδα είναι ότι η φοβερή ομάδα θα παίξει σωστά και θα κερδίσει και στις άσχημες βραδιές της. Στην έδρα μας μπορούμε να καλύψουμε ένα κακό παιχνίδι, αλλά όχι εκτός έδρας».

Απόψε, ο Αρης θα επιδιώξει την υπέρβαση. Για την Αρμάνι, υπάρχει ο μονόδρομος της νίκης.

«Η βάση μας είναι οι εντός έδρας αγώνες. Αυτούς πρέπει πάση θυσία να κερδίσουμε. Για την Αρμάνι, είναι κομβικό παιχνίδι. Το πρώτο πράγμα που θα κοιτάξουμε είναι η άμυνα γιατί θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα με πολύ μεγάλο ταλέντο. Έχει παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν, να σουτάρουν. Είναι μια φοβερή ομάδα στα χαρτιά. Είναι απαραίτητο επίσης να μαζέψουμε τα ριμπάουντ και να είμαστε αποτελεσματικοί στο transition game».

Δεν έκρυψε εξάλλου την πρόκληση που νιώθει και ο ίδιος.

«Πάντα νιώθεις την πρόκληση όταν αντιμετωπίζεις μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Βέβαια ανάλογη εμπειρία έχουμε και από τους αγώνες απέναντι σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό στο ελληνικό πρωτάθλημα. Θέλω να πω ότι δεν θα σοκαριστούμε, έχουμε παίξει παιχνίδια ανάλογου επιπέδου και είχαμε πιθανότητες νίκης».