«Δεν μπορεί να είναι αυτή η εικόνα του ΠΑΟΚ. Έκλαιγα…»

Μια εβδομάδα πριν τις εκλογές, ο τεχνικός διευθυντής του μπασκετικού ΠΑΟΚ, Νίκος Σταυρόπουλος, στο περιθώριο εκδήλωσης για την υποψηφιότητα του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τον συνδυασμό «Αλληλεγγύη» του Απόστολου Τζιτζικώστα, προχώρησε σε μία εφ’ όλης της ύλης τοποθέτηση.

Αναλυτικά ανέφερε:

Για το αν είναι πιο εύκολη ή πιο δύσκολη η ενασχόληση με την πολιτική συγκριτικά με τον αθλητισμό:

«Είναι πιο δύσκολα, γιατί είναι ένα κομμάτι που δεν το ξέρω πολύ καλά. Διάλεξα να κατέβω στην Περιφέρεια, γιατί θα έχω την ευκαιρία να κάνω πράγματα που θα έχουν σχέση με τον αθλητισμό και με τα παιδιά μας.

Ασχολούμαι με τα παιδιά για περισσότερο από 20 χρόνια, έχω δοθεί στο να βοηθήσω τους μικρούς και να τους διαπαιδαγωγήσω. Τα αθλήματα είναι παιχνίδια. Λείπει το παιχνίδι από το ζωή μας κι αυτό κάνω τα τελευταία χρόνια.

Μπαίνοντας σε έναν φορέα όπως η Περιφέρεια, μοναδικός μου στόχος θα είναι να βοηθήσω τον μαζικό αθλητισμό στη μικρή και την τρίτη ηλικία».

Για το πώς προέκυψε η ιδέα της ενασχόλησής του με την πολιτική:

«Η ιδέα προέκυψε, όταν μου έκανε την τιμητική πρόταση ο κύριος Τζιτζικώστας και μου έδωσε την ευκαιρία να ασχοληθώ με ευρωπαϊκά προγράμματα που άπτονται του αθλητισμού και όχι μόνο. Αυτό ήταν το δέλεαρ να απαντήσω θετικά στον Απόστολο Τζιτζικώστα. Είναι πολύ τιμητικό για εμένα, μπαίνω σε μια διαδικασία μάχης που δεν την ξέρω καλά.

Όταν ήμουν αθλητής, ασχολούμουν με τον εαυτό μου και με τους συμπαίκτες μου. Δεν ξέρω ποιοι θα είναι οι συμπαίκτες μου, αλλά εγώ μέσα από τον πρωταθλητισμό, έχω μάθει να μοιράζω καλές πάσες, να συνεργάζομαι, να δίνω πολύ χώρο στους άλλους με έναν σκοπό, την επιτυχία. Νομίζω, ότι αυτό μπορώ να το περάσω και στο νέο κομμάτι με το οποίο θα ασχοληθώ».

Για το αν θα έχει τον απαραίτητο χρόνο να ασχοληθεί με την Περιφέρεια, το Πανεπιστήμιο και τον ΠΑΟΚ:

«Ο ΠΑΟΚ είναι αγάπη, έρωτας, η ερωμένη μου, η γυναίκα μου! Ο ΠΑΟΚ είναι τα πάντα κι αυτό που λέω το εννοώ! Έχω το κομμάτι της διάθεσης χρόνου για να το χρησιμοποιήσω σωστά και με τον ΠΑΟΚ και την Περιφέρεια και το Πανεπιστήμιο».

Για τις δύσκολες στιγμές που περνάει η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ:

«Ήμουν την Παρασκευή (17/5) στην προπόνηση και πραγματικά ήμουν πολύ πικραμένος, στεναχωρημένος. Αυτή η ομάδα δεν δικαιούται αυτό το πράγμα. Χρειάζεται στήριξη από όσους την αγαπούν, να έρθουν να τη στηρίξουν».

Για την επόμενη μέρα στην ομάδα:

«Το κακό είναι ότι δεν ξέρουμε ποια είναι η επόμενη μέρα. Όταν τελειώσει το πρωτάθλημα, πρέπει να καθίσουμε και να ασχοληθούμε σοβαρά με την ομάδα, τι πρέπει να κάνουμε. Ο κύριος Σαββίδης είναι ο κύριος Σαββίδης. Έχουμε απέραντο σεβασμό, μας έχει βοηθήσει απίστευτα. Θέλω να καθίσουν οι άνθρωποι που είναι στις κεφαλές, αν χρειαστεί κι εγώ, για να δούμε τι είναι καλύτερο για την ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ.

Η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ έχει κάνει ΠΑΟΚτσήδες, έχει κάνει γενιές και γενιές ΠΑΟΚτσήδων. Έχουν έρθει στην εκδήλωση άνθρωποι που έχουν να με δουν από τη Γενεύη, με έχουν πάρει άνθρωποι στο τηλέφωνο να μου πουν ότι θα στηρίξουμε, γιατί είμαστε ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει αυτοί που την αγαπάνε, να έρθουν πολύ κοντά μας. Δεν μπορεί να είναι η εικόνα, αυτή που είδα στην προπόνηση στο γήπεδο. Έκλαιγα…»