Δρακόπουλος: “Βήμα προς την κανονικότητα η ευρωπαϊκή επιστροφή του Ηρακλή”

Βήμα προς την κανονικότητα χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Ηρακλή, Θόδωρος Δρακόπουλος, την επιστροφή των «κυανόλευκων» στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

 

Επιπλέον ο ισχυρός άνδρας του Γηραιού στάθηκε στον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν αλλά και στην Basket League και τις ομάδες που θα συμμετάσχουν.

Για την επιστροφή του Ηρακλή στην Ευρώπη: «Ένα βήμα προς την κανονικότητα. Ο Ηρακλής είναι τεράστιος σύλλογος, έχει τεράστια ιστορία με τίτλους και παραγωγή παικτών, όπως τον Διαμαντίδη, τον Παπαδόπουλο, τον Χατζηβρέττα, τον Κακιούζη, τον Σχορτσιανίτη… Μακάρι να είχαμε την τύχη να έχουμε τέτοιους παίκτες ξανά».

 

Για τους στόχους του Ηρακλή: «Θα προσαρμοστούμε με τις συνθήκες να καλύψουμε τις δύο υποχρεώσεις. Ο Ηρακλής αντλεί μεγάλη δύναμη από την παρουσία των φιλάθλων».

 

Για το ότι το γήπεδο ήταν γεμάτο όλη τη χρονιά: «Πιστεύω ότι ήταν η καλύτερη έδρα φέτος το Ιβανόφειο. Όταν παίζει με φιλάθλους έχει πολύ καλύτερη απόδοση.

Για το θέμα προπονητή: «Θα το κλείσουμε πολύ σύντομα, αλλά δεν υπάρχει κάτι ακόμα».

 

Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, αναλαμβάνοντας τον Ηρακλή στις μικρές κατηγορίες και την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο κόσμος: «Το κυριότερο καύσιμο είναι η αγάπη του κόσμου. Με υποχρεώνει αυτό να συνεχίζω με μεγαλύτερες δυνάμεις. Είναι συγκινητική η αγάπη τους. Τους ευχαριστώ. Προσπαθώ να κάνω το καλύτερο».

 

Για το ότι είναι ακριβό χόμπι στην Ελλάδα η ιδιοκτησία ομάδας μπάσκετ: «Θα σας πω μόνο πως τα ίδια λεφτά που βάζω εγώ, βάζει κι ένας πρόεδρος που η ομάδα του παίζει στην Ευρωλίγκα. Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Όσοι ασχολούνται με το μπάσκετ στην Ελλάδα είναι ιδιόρρυθμοι τύποι. Είναι ένα άθλημα που δυστυχώς πρέπει να παίρνει λεφτά παό τις τσέπες των

των παραγόντων . στο ποδόσφαιρο δεν είναι έτσι.

Για το νέο πρωτάθλημα που θα έχει αλλαγές και τα κριτήρια: «Τα κριτήρια είναι καλά, αλλά όχι για φέτος. Δεν γίνεται μέσω κορωνοϊού να αυξάνουμε τη δυσκολία συμμετοχής των ομάδων. Ένα μέτρο θ μπορούσε να ήταν να συμμετάσχει όποιος θέλει, αρκεί να έχει καλύψει όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις του πρωταθλήματος που ολοκληρώθηκε. Να είναι πληρωμένα, όχι ρυθμισμένα, γιατί είναι λάθος να μετακινούνται σε άλλες χρονιές τα χρέη. Το μέτρο που ελήφθη δυσκολεύει τους παράγοντες να βάλουν λεφτά».