Ενας φέρελπις 38άρης

23

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης ανανέωσε χθες το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ για άλλα δύο χρόνια, κάτι που σημαίνει ότι μέχρι τα 40 του θα παίζει μπάσκετ στον «δικέφαλο». Η ηλικία σίγουρα δεν τον πτοεί καθόλου.

«Είμαι φέρελπις ακόμα. Έχω να δώσω στο άθλημα», είπε ο έμπειρος γκαρντ χαριτολογώντας, σε συνέντευξή του στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5» και πρόσθεσε σχετικά με το πώς διαχειρίζεται ο ίδιος το θέμα αυτό στα παιχνίδια: «Μαθαίνεις πώς να τοποθετείς το κορμί σου, πού να δίνεις το 100%, πού θα υπολείπεσαι σε σχέση με τους άλλους. Αυτό είναι θέμα εμπειρίας».

Ο παίκτης του ΠΑΟΚ είπε ακόμα:

Για την ανανέωση του συμβολαίου του: «Είναι πολύ φυσιολογική εξέλιξη όσον αφορά τη διάθεση των ανθρώπων του ΠΑΟΚ και τη δική μου. Περάσαμε δύο εξαιρετικά χρόνια και μου φάνηκε φυσιολογικό αυτό που έγινε».

Για τη σημασία της «υγείας» των αποδυτηρίων: «Είναι από τα βασικά συστατικά να υπάρχει μία καλή ατμόσφαιρα και εξωαγωνιστικά. Αυτό το έχει πετύχει η ομάδα και μας καθιστά εμάς τους μεγαλύτερους να έχουμε πιο πολυδιάστατους ρόλους».

Για τα συστατικά της επιτυχίας του ΠΑΟΚ: «Δεν υπάρχουν μυστικά. Το να δουλεύεις και να υπάρχει υπομονή, επιμονή σε αυτό που θέλεις και να έχεις ένα στόχο, όσο το θέλεις το προσπαθείς. Όταν υπάρχει μία τέτοια κατάσταση στην ομάδα, αυτό το μπασκετικό περιβάλλον, δεν μπορείς να λειτουργείς διαφορετικά».

Για το τι θα δείξει ο ΠΑΟΚ: «Αυτή η ομάδα έχει δείξει έναν χαρακτήρα, ότι παλεύει. Αυτό είναι σίγουρο ότι θα δούμε. Με το αποτέλεσμα και την επιτυχία δεν έχει κανένας συμβόλαιο. Αυτό που αναλογεί στην προσπάθεια που θα κάνουμε, αυτό θα πάρουμε στο τέλος».

Για την απουσία του κόσμου από το γήπεδο: «Ευτυχώς που έχει το Παλατάκι καλή ακουστική. Θα ήταν διαφορετικό να παίζαμε σε γεμάτο γήπεδο. Είναι ένα θέμα που έχει συζητηθεί αρκετά δεν θα ήθελα να πούμε κάτι περισσότερο. Εμείς δείξαμε και πέρσι ότι υπερβήκαμε τους εαυτούς μας».

Για το αν θα βοηθούσε να λυθούν τα προβλήματα η παρουσία ανθρώπων του μπάσκετ στον ΕΣΑΚΕ: «Ξέρω πολλά παιδιά που έχουν πτυχίο ανώτατης εκπαίδευσης, δεν είναι ότι αθλούμαστε σε κάτι και μένουμε σε αυτό. Το μπάσκετ έχει παιδιά με μορφωτικό επίπεδο και θα μπορούσαν να στελεχώσουν κάλλιστα κάποιες θέσεις.